Leteči potepuhi so se poslušalcem najbolj priljubili zaradi skladb, kot so Bicikl, Življenje je kot kurja lojtra, Ko ti vse narobe gre ... Foto: Iztok Zupan
Leteči potepuhi so se poslušalcem najbolj priljubili zaradi skladb, kot so Bicikl, Življenje je kot kurja lojtra, Ko ti vse narobe gre ... Foto: Iztok Zupan
Fantje pripravljajo tudi nov album, ki naj bi izšel v začetku leta 2016. Foto: Iztok Zupan
Skupina še zdaleč ni rekla zadnje besede. Foto: Iztok Zupan
Člani skupine pravijo, da bodo na novem albumu predvsem rokersko in ljubezensko naravnani. Foto: Iztok Zupan

Že 15 let je minilo od zadnjega nastopa Letečih potepuhov, ki so odre osvajali s skladbami Bicikl, Življenje je kot kurja lojtra, Ko ti vse narobe gre in drugimi.

Fantje prav letos skupaj s prvim frontmanom Klemnom Tičarjem pripravljajo novo zgoščenko, veliko novega in starega materiala pa bodo predstavili tudi v oddaji V ritmu Štajerske Radia Maribor, ki bo potekala v petek, 30. 10., ob 19.30 pred Hišo Stare trte v romantičnem okolju mariborskega Lenta (ob slabem vremenu bo oddaja v bližnjem Sodnem stolpu).

Voditelja Jasmina Bauman in Robert Levstek bosta skupaj z mariborsko stand up komičarko Martino Ipša poskrbela, da boste ob dobri glasbi bolje spoznali glasbenike, tudi tako, kot jih doslej še niste. Za povabila na zanimive dogodke in stik z občinstvom pa bosta skrbela Rebeka Pinosa in Aleks Horvat.

Od Mestnih postopačev nazaj k "potepuhom"
Večina skupine je od leta 2008 delovala v zasedbi Mestni postopači, katere ustanovni član je pevec, avtor in kitarist Dejan Došlo.

Spomladi leta 2014 se je Dejan bolj posvetil avtorstvu, spremljevalnemu vokalu in igranju akustične kitare, pozneje pa so k sodelovanju spet povabili prvotnega pevca Klemena Tičarja. Tudi ime so kaj hitro spremenili nazaj v Leteči potepuhi. Kmalu zatem so se fantje odpravili v studio, kjer nastaja nov album, ki naj bi predvidoma izšel na začetku leta 2016. Med pripravami na nastope in oddajo V ritmu Štajerske smo se pogovarjali s pevcem Klemnom Tičarjem.


Kako se je po toliko letih vrniti v zasedbo? Kaj ste počeli v tem času?
Vmes je bilo nekaj mojih solističnih izletov in projektov, Dejan Došlo pa se je ukvarjal s filmsko, gledališko glasbo in predvsem z Mestnimi postopači. In ko sva po nekaj letih ugotovila, da sva skupaj "močnejša", smo iz Mestnih postopačev naredili spet Leteče potepuhe. Seveda sva se spraševala, zakaj je sploh bila vmes tolikšna pavza, ha, ha, ha ...

Vaš "Bicikl" se še vedno veliko vrti na glasbenih postajah, ste pričakovali, da bo iz enega "zločinskega dejanja" nastal tak hit?
Ker smo "muzkontarji", sploh nismo razmišljali o "zločinskem dejanju", ampak bolj o puncah, seksu in podobnih stvareh, tako da ima Bicikl verjetno sporočilo, ki si ga lahko vsakdo po svoje tolmači.

So vam "bicikl" že kdaj ukradli?
Že dvakrat, enkrat celo na Metelkovi. Se mi je pa tudi zgodilo, da sem opravil alkoholni test na biciklu in plačal kazen, ki ni bila majhna, tako da imamo o biciklih kar nekaj štorij.

Kam glasbeno zdaj plujete Leteči potepuhi, kakšen izdelek lahko pričakujemo?
Predvsem smo bolj rockersko in ljubezensko naravnani, imamo pa glasbeno kar precej širok domet, tako da se posledično nič kaj dosti žanrsko ne obremenjujemo, pač igramo to, kar smo in kar čutimo.

Se je občinstvo na vaših koncertih kaj spremenilo, glede na to, da ste se malce postarali?
Zdaj hodijo na naše koncerte nekdanje oboževalke s svojimi otroki, preostali del občinstva pa je zdaj mlajši od nas, kar zelo pozitivno vpliva na celotno zasedbo, saj smo po srcu in duši še vedno mladi.

Kakšen repertoar ste pripravili za glasbeno oddajo V ritmu Štajerske na Radiu Maribor? Kaj starega, koliko novega še pred izidom albuma?
Poleg kar nekaj starejših hitov bomo odigrali še celoten material, ki bo na novem albumu, mogoče tudi kakšno priredbo. Skratka vse bo in ne bo vam dolgčas, obljubimo.