The Subways so bobnar Josh Morgan, pevec in kitarist Billy Lunn in basistka Charlotte Cooper. Foto: EPA
The Subways so bobnar Josh Morgan, pevec in kitarist Billy Lunn in basistka Charlotte Cooper. Foto: EPA

Organizatorji dolenjskega rajanja obljubljajo, da bo tokratni festival postregel z nekaj svežimi glasbenimi imeni, ki jih pri nas še ni bilo mogoče videti.

Med njimi so The Subways, zasedba, ki je z debitanskim albumom osvojila zlato naklado, več kot 100.000 prodanih izvodov. Skupina je poznana po izredni odrski energiji in pozitivni interakciji z občinstvom. Občinstvo jih je vzelo za svoje zelo hitro po izidu prvenca in tako se je skupina začela množično pojavljati na največjih festivalskih odrih.

Njihov hitri vzpon zaznamujejo nastopi na najodmevnejših svetovnih festivalih, kot so Reading festival, Rock am Ring, Nova Rock, Glastonbury, Download in mnogimi drugimi, kar kaže na veliko navdušenje organizatorjev in obiskovalcev nad njihovo glasbo in odrsko rokenrol eksplozivnostjo.

Slovenska ušesa bodo med prvimi
Zasedba te dni končuje zadnji studijski album, ki naj bi predvidoma izšel septembra. Producent najnovejšega albuma je Stephen Street, ki je sodeloval tudi z zasedbami Blur, The Smiths, The Cranberries in Kaiser Chiefs. Po besedah članov skupine naj bi najnovejši album postregel z energičnim odmerkom rocka. Prihajajoči singel z zadnjega albuma naj bi skupina izdala poleti, izbrane pesmi z najnovejšega albuma pa bo tako mogoče premierno slišati tudi na Rock Otočcu!

The Subways so drugo največje ime letošnjega Rock Otočca. Nosilec letošnjega programa in drugi nastopajoči bodo razkriti v začetku prihodnjega tedna.