Overjam je pred koronačasom pritegnil veliko obiskovalcev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Overjam je pred koronačasom pritegnil veliko obiskovalcev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Prvi večer festivala bodo na odru Maver, ki je posvečen dolgoletnemu festivalskemu partnerju, soorganizatorju in prijatelju Sandiju Mavru, nastopili Dub FX, Jah Mason, Jamaram meets Jahcoustix, Hi-Shine in Smetnaki.

Drugi večer se obeta poslastica z legendarnim Anthonyjem B in zasedbami Africa Unite, Downbeat Syndicate, Rekall in Raggalution.

Tretji večer pa bo veliki finale, na katerem bodo nastopili Gentleman, Raymond Wright in Piero Dread, Tadiman, Red Five Point Star in Ital in Action, tam pa so se zbrali Forelock, Attila, The Living Harmonies, Quartiere Coffee, Shak Manaly, Tizla, Puppa Giallo, Ashraff 30, Galup in Dejah.

 Foto: Organizator
Foto: Organizator

Pozno v noč se boste lahko zabavali na območju Dancehall, kjer bodo za ples poskrbeli Northern Lights in Dancehall Paradise, na območju, namenjenem "dub glasbi", pa bo Warrior Charge Sound System gostil tudi že nekatere stare znance festivala, kot so Asher Selector, Roots In Session, Dubtafari, Haris Pilton, Freedom Fighters.

Po letu dni festivalskega zatišja organizator festivala Andrej Težak – Tešky pravi, da so se kljub zmedi, ki je vladala glede ukrepov, potrudili organizirati izjemen festival. Je bilo pa letos drugače kot v preteklosti: "Kot da bi vse začenjali popolnoma na novo, ljudje nam postavljajo vprašanja, ki so bila v preteklosti že velikokrat odgovorjena. Je pa organizacija festivala v času pandemije zagotovo velika preizkušnja, saj ne vemo, kaj nas v resnici čaka. Situacija se menja iz dneva v dan, tri tedne pred festivalom ni sigurno, če nas bo lahko 5000, 3000, samo 500 ali pa nič. Ampak vsi nastopajoči so zelo sproščeni, veliko stvari se da dogovorit, ki so bile v preteklosti malo bolj komplicirane."

Kot je že v navadi, v času festivala poteka veliko dejavnosti za vse generacije.

Za obisk festivala lahko izkoristite tudi turistični bon. Potreben je pogoj PTC, na vhodu na prizorišče bodo prav tako opravljali teste.