Avril Lavigne na Hrvaško prihaja na valovih uspeha zadnjega studijskega albuma Love Sux, s katerim se je vrnila k zgodnjim punkerskim koreninam. Foto: Menedžment izvajalke
Avril Lavigne na Hrvaško prihaja na valovih uspeha zadnjega studijskega albuma Love Sux, s katerim se je vrnila k zgodnjim punkerskim koreninam. Foto: Menedžment izvajalke

Album Love Sux je prejel veliko pozitivnih kritik in postal njen najvišje ocenjen album do danes.

Gostje na albumu Love Sux so Machine Gun Kelly, Blackbear, Yungblud, Mark Hoppus iz Blink-182 ter Travis Baker kot eden od producentov albuma in lastnik založbe DTA Records, v okviru katere je izdala album.

Travis Baker gostuje tudi v videospotu za prvi singel Bite Me, ki je razkril, kako se je nekdanja pop-punkovska princesa prelevila v pravo pop-punkovsko kraljico, ki še vedno suvereno ohranja svoj prestol.

Poleg tega, da je Avril Lavigne prodala 40 milijonov albumov po vsem svetu, je prejela osem nominacij za nagrado grammy. Osvojila je tudi MTV-jevo nagrado in glasbeno nagrado brit.

Prislužila si je mesto na Top 10 Billboardovi lestvici Best of the 2000s in ohranja Guinnessov svetovni rekord za najmlajšo soloizvajalko na vrhu britanske lestvice. Girlfriend je postal prvi glasbeni video, ki je dosegel 100 milijonov ogledov na YouTubu.

Kanadčanka je v svet glasbe vstopila pri 16 letih, ko je podpisala prvo pogodbo z založbo. Pri 17 letih je izdala svoj debitantski album Let Go (2002), ki je s 16 milijoni prodanih izvodov postal najbolj prodajani kanadski album in osmi najbolje prodajani album 21. stoletja. Album je prinesel uspešnice, kot so Complicated, Sk8er Boi in I'm With You, ki so se povzpele na številne svetovne lestvice.

Po Let Go je izdala albume: Under My Skin (2004), The Best Damn Thing (2007), Goodbye Lullaby (2011), Avril Lavigne (2013), Head Above Water (2019).