Dave Grohl (Foo Fighters) in Caleb Followill (Kings of Leon). Foto: AP
Dave Grohl (Foo Fighters) in Caleb Followill (Kings of Leon). Foto: AP

Foo Fighters s singlom No Son of Mine napovedujejo svoj deseti studijski album, Medicine At Midnight, zasedba Kings of Leon pa je predstavila skladbi The Bandit in 100.000 People, ki napovedujeta njen osmi album When You See Yourself.

Singel No Son of Mine je že druga skladba, s katero Foo Fighters za 5. februar napovedujejo izid novega studijskega albuma. Pred tem so namreč že novembra izdali singel Shame, Shame. Ameriška skupina, katere frontman je nekdanji bobnar Nirvane Dave Grohl, je ob predstavitvi singla No Son Of Mine izjavila, da so kitarski rifi v pesmi posvečeni skupinam, ki so imeli velik vpliv na člane Foo Fighters, in sicer Queen, Motorhead in Metallica.

Dave Grohl je ob tem dejal, da so v skladbo izlili energijo, ki je že od nekdaj globoko v njih, besedilo pa je usmerjeno proti licemerstvu samooklicanih vodij, ki so tudi sami zagrešili zločine, proti katerim se po navadi borijo. Kot napovedujejo člani zasedbe, bo na albumu Medicine At Midnight skupno objavljenih devet skladb.

Skupina Kings Of Leon medtem izid novega albuma When You See Yourself napoveduje za 5. marec. Album je skupina posnela v domačem Nashvillu, v priznanem studiu Blackbird, produciral pa ga je z grammyjem nagrajeni Markus Dravs, ki sodeluje tudi s skupinami Arcade Fire, Coldplay ter Florence & The Macine.

Že nekaj tednov, vsako nedeljo, člani skupine razkrivajo podrobnosti o svojem novem studijskem izdelku in prek svoje uradne spletne strani ponujajo majice z natisnjenimi verzi iz novih pesmi. Izkupiček od prodaje majic z napisom Hero-T-Shirt prispevajo v fond, namenjen v pomoč tehničnim ekipam, delujočim v glasbeni industriji, ki so zaradi pandemije že skoraj leto dni brez dela.

To bo za Kings Of Leon prvi album po letu 2016, ko so izdali Walls. Do zdaj so izdali Youth & Young Manhood (2003), Aha Shake Heartbreak (2004), Because of the Times (2007), Only by the Night (2008), Come Around Sundown (2010) in Mechanical Bull.