Justin Bieber bo evropsko turnejo začel že naslednji teden, njegov prvi postanek bo 3. junija na Nizozemskem. Foto: Reuters
Justin Bieber bo evropsko turnejo začel že naslednji teden, njegov prvi postanek bo 3. junija na Nizozemskem. Foto: Reuters

23-letni kanadski lomilec najstniških src bi moral 2. julija nastopiti na koncertu na prostem v londonskem Hyde Parku, zdaj pa so družbene medije preplavili pozivi, naj se koncertu odpove zaradi varnosti oboževalcev in svoje lastne. Na Otoku ima dva dni prej napovedan še en nastop, in sicer v prestolnici Walesa, Cardiffu.

"Odpovejte Justinov koncert v Veliki Britaniji, prosim! Hočemo, da je varen," je nekdo na Instagramu pozval Bieberjevega menedžerja Scooterja Brauna, ki ima pod svojim okriljem tudi Ariano Grande, Bieberjevo vrstnico s trumo (pred)najstniških oboževalk, na katere koncertu se je v ponedeljek razstrelil samomorilski napadalec in ubil 22 ljudi, ranil pa jih je skoraj 60.

Grandejeva je takoj po dogodku odletela domov na Florido in do preklica odpovedala naslednje koncerte v okviru svoje aktualne turneje Dangerous Woman po Otoku in Evropi.

Bieberjevi predstavniki se za zdaj na pozive po odpovedi koncertov niso odzvali, velja pa omeniti, da tako Justin Bieber kot Ariana Grande spadata v skupino izvajalcev, ki s turnejami zaslužijo največ v zabavni industriji, Bieberju naj bi se na bančne račune samo lani nakapljalo 163 milijonov dolarjev bruto, Grandejevi pa od aprila lani do aprila letos 25 milijonov.

Tudi sicer so prav turneje glavni vir zaslužka popglasbenikov, zato ne gre pričakovati množičnih odpovedi koncertov, menijo strokovnjaki, ki pa pričakujejo poostren starševski nadzor in večjo preudarnost pri izbiri dogodkov, na katere bodo dovolili svojim otrokom.