Zlatan Stipišič - Gibonni bo 3. junija nastopil tudi na koncertu v Križankah. Foto: Dallas
Zlatan Stipišič - Gibonni bo 3. junija nastopil tudi na koncertu v Križankah. Foto: Dallas
Gibonni - Toleranca

Gre za uradno slovensko premiero videospota priljubljenega Dalmatinca, ki ga 3. junija čaka tudi koncert v ljubljanskih Križankah.

Toleranca je skladba z istoimenskega albuma, videospot pa je posnet v "art" slogu. Gibonnijeve goreče oboževalce pa morda čaka razočaranje, saj njihov ljubljenec v tem spotu ni v središču dogajanja. V glavni vlogi namreč nastopajo animirani televizorčki na dveh nogicah, ki se sprehajajo skozi porumenele časopisne članke. Gibonni poje v hrvaškem jeziku, pozivi proti rasizmu pa v skladbi "odmevajo" tudi v angleškem in španskem.

Če na videonovici kliknete na kvadratek desno spodaj, si lahko Gibonnijev videospot ogledate tudi v večji ločljivosti.

Več gostujočih glasov
Zveni nenavadno? Preverite sami, kako se takšno grafično ozadje zlije skupaj z zvoki pesmi Toleranca, pod katero se z glasbo in besedilom podpisuje Gibonni, aranžma pa je delo Nikše Bratoša. 'Večetnično' skladbo z močnim sporočilom odlikuje tudi veliko število gostov, ki so Maya Azurcena, Haidy Bahgat, Masta Ace, Damir Urban in Ricardo Luque.

Pesem je že več tednov na toplestvicah slovenskih in hrvaških radijskih postaj in tudi album Toleranca je že 11 tednov zapovrstjo najbolje prodajan album tako v Sloveniji kot tudi na Hrvaškem.

Gibonni - Toleranca