Gibonni je s svojimi uspešnicami razveselil ljubljansko publiko. Foto: MMC RTV SLO
Gibonni je s svojimi uspešnicami razveselil ljubljansko publiko. Foto: MMC RTV SLO
Gibonni v Dvorani Union

Gibonni, ki sicer sliši na ime Zlatan Stipišič (ali, kot je povedal sam, za prijatelje Gibo), je stari znanec hvaležnega ljubljanskega (in slovenskega) občinstva, ki je nad hrvaškim zvezdnikom navdušeno. In tudi tokrat, ko je v Ljubljano prišel predstavit svoj najnovejši album Acoustic:Electric, se ni izneveril pričakovanjem.

Unionsko dvorano, ki je pred začetkom koncerta mirno pričakovala nastop tega priljubljenega hrvaškega pevca, je Gibonni ogrel s pesmijo Divji cvit. Že pri drugi pesmi, ki je tudi aktualni singel z najnovejšega albuma, Činim pravu stvar, pa se je občinstvo dvignilo s svojih stolov in začelo se je petje, poplesovanje in ploskanje, ki se ni umirilo vse do konca koncerta. Že takoj na začetku koncerta je Gibonni obljubil, da bo dal vse od sebe, in obiskovalce pohvalil, ker so prišli na koncert prvi večer, saj drugi zagotovo ne bo tako dober, ker bo ves svoj glas porabil že na prvem.

Gibonni si je ganjen brisal solze
Po pesmi U ljubav vjere nemam je Gibonni malo umiril ritem in zapel pesem I sve ču preživit, nato pa Kad sam nasamo s njom, za katero je dejal, da je pesem, ki nima nobene prihodnosti, a jo mora vseeno zapeti za svojo dušo. Po dveh baladah je Gibonni znova ogrel dvorano s pesmijo Dvije duše, nato pa se mu je na odru pridružila pevka Maya Azucena in skupaj sta zapela uspešnico Mirakul. Ves čas koncerta je Gibonni spretno komuniciral z občinstvom, med nekaterimi pesmimi je bil celo vidno ganjen in objokan.

Gibonni je na koncertu postregel z vsemi svojimi največjimi uspešnicami, tudi nekaterimi, ki jih ni na novem albumu. Poleg že omenjenih je občinstvo razveselil še s pesmimi Prosoljeni zrak i razlivena tinta, Tija bi te zaboravit (ob tej je povedal, da je to ena izmed ljudskih pesmi z njegovega rodnega Hvara, za katero ni želel, da utone v pozabo, ob tem pa postregel še z anekdoto o svoji babici, ki je bila ljubezenska posrednica med krajevnimi ljubimci), Libar, Ovo mi je škola, Judi, zviri i beštimje ter Tempera.

Pred koncem je zapel še uspešnico svojega dobrega prijatelja Oliverja Dragojevića Cesarica, nadaljeval s pesmima Ne odustajem in Šta če meni moja dica reč, koncert pa je končal z že skoraj ponarodelo pesmijo Oprosti. Ker se občinstvo ni dalo, je Gibonnija s skupino znova priklicalo na oder in si prislužilo še uspešnici Zlatne godine in Vrime, da se pomirim sa svitom.

Ljubljanski koncert na novi plošči?
Gibonni je na dve uri trajajočem koncertu zagotovo zadostil pričakovanjem vseh obiskovalcev in oboževalcev. Kot je obljubil pred prihodom v Ljubljano, naj bi kmalu izdal posebno izdajo albuma Acoustic:Electric, ki naj bi bila posneta posebej za Slovenijo. Morda pa bomo na njej slišali pesmi prav iz sinočnjega koncerta.

K. T. in B. T.

Gibonni v Dvorani Union