One More Time je bila leta 2001 velika uspešnica. Foto: Youtube
One More Time je bila leta 2001 velika uspešnica. Foto: Youtube

Anthony Moore, kot je bilo pravo ime ameriškega didžeja, pevca, producenta in enega izmed pionirjev mehkejšega housa, je umrl že 7. maja, a je glasbena srenja za novico izvedela šele zdaj.
Vzrok smrti še ni znan, po navedbah revije Spin pa naj bi šlo za zaplete pri obolenju ledvic.

"Moj mali bratec Romanthony alias Anthony Moore je umrl 7. maja 2013 na svojem domu v Austinu v Teksasu. Naša družina je v šoku in užaloščena," je zapisala na Facebooku njegova sestra Mellony Moore. In še: "Hvala za vse vaše klice in molitve za mojega brata, ki je bil glasbeni genij."

Poklon kolegov
Mooru so se prek Twitterja poklonili številni njegovi kolegi.
"Kaj se dogaja? Pravkar sem slišal, da je Romanthony umrl - za tiste, ki ne veste, on je bil glas za One More Time. Letos izgubljamo legende," je tvitnil ameriški didžej Roger Sanchez. Britanski didžej Pete Tong je zapisal le: "Žalostna novica RIP Romanthony." DJ Cassius pa: "Romanthony ... Tako žalostno."

Romanthanyja je mogoče slišati v več pesmih Daft Punkovega albuma Discovery iz leta 2001. One More Time je bila daleč največja uspešnica francoskega elektro dvojca do letos, ko ga je na lestvicah prehitel Get Lucky s Pharrellom Williamsom kot gostujočim pevcem.