Rockerja so že leta pestile zdravstvene težave. Foto: AP
Rockerja so že leta pestile zdravstvene težave. Foto: AP

Rocker je umrl danes zjutraj na svojem domu v Boiseju v Idahu, je sporočil njegov menedžer. Ob njem so bili njegovi svojci in prijatelji, umrl pa je mirno, poroča TMZ.

Pevec je bil zadnje dni v hospicu v paliativni oskrbi, kamor so ga ta konec tedna premestili iz bolnišnice. “Upamo, da bodo ljudje v tem težkem času spoštovali Stevovo zasebnost in zasebnost njegove družine," je povedal tiskovni predstavnik glasbenika v nedeljo, ki je takrat tudi sporočil, da ima Harwell pred seboj "samo še kak teden dni življenja".

"Steve Harwell je bil pravi ameriški original. Lik, večji od življenja, ki se je izstrelil v nebo kot komet. Spominjajmo se Steva po njegovi neomajni osredotočenosti in strastni odločnosti, da poseže po vrhu slave v popu," so zapisali na uradnem profilu skupine.

"Zaradi dejstva, da je dosegel ta skoraj nemogoč cilj z zelo omejenimi glasbenimi izkušnjami, so njegovi dosežki še toliko izjemnejši. Njegovi edini orodji sta bila njegov neustavljivi šarm in karizma, njegove neustrašne, nore ambicije in njegova orjaška jajca. Steve je živel življenje na polno in žarel močno, preden je izžarel. Lahko noč, heroj. Počivaj v miru, vedoč, da si meril na zvezde in čudežno zadel svojo tarčo."

Harwella so že leta pestile hude zdravstvene težave – pred tem so ga hospitalizirali leta 2016, potem ko se je zgrudil med koncertom. Naslednje leto so ga spet sprejeli v bolnišnico, takrat zaradi težav z dihanjem, zaradi česar je zasedba preložila več koncertov.

Tragedija v zasebnem življenju

Harwell, ustanovni član leta 1994 ustanovljene skupine, znane po uspešnicah, kot sta I’m a Believer in All Star, je nazadnje oktobra 2021 sporočil, da si jemlje premor od glasbene kariere. Takrat je pevčev predstavnik povedal, da Harwell trpi za odpovedjo srca in kardiomiopatijo, kmalu za tem pa je kalifornijski glasbenik tudi uradno napovedal upokojitev.

“Od malih nog sem sanjal o življenju rockovskega zvezdnika in koncertiranju pred razprodanimi stadioni. Imel sem izjemno srečo, da sem lahko živel te sanje," je sporočil takrat v izjavi.

“Mojim kolegom v skupini – v čast mi je bilo igrati z vami vsa ta leta in ne morem si zamisliti nikogar, s komer bi raje delil to divje potovanje. Našim zvestim in krasnim oboževalcem – hvala, vse to je bilo mogoče zaradi vas. Tako zelo sem se trudil premagati svoje fizične in duševne težave ter še zadnjič nastopiti pred vami, a tega preprosto ne zmorem.”

Harwell se je v preteklosti spopadal tudi z odvisnostjo, leta 2001 pa mu je pri šestih mesecih starosti zaradi levkemije umrl sin edinec Presley.