Pri založbi Def Jam je album nazadnje izdal leta 2003. Foto: AP
Pri založbi Def Jam je album nazadnje izdal leta 2003. Foto: AP

Čeprav je DMX sicer večino svojih albumov izdal pri založbi Def Jam Recordings, je od zadnjega tovrstnega projekta minilo kar 18 let. Leta 2003 je tam izdal album Grand Champ, za novo delo pa so se znova odločili za sodelovanje.

DMX je zadnji album, z naslovom Undisputed, sicer izdal leta 2012. Posmrtni album raperja DMX-a pa bo vseboval nove originalne pesmi. Kot glavni producent je naveden Swizz Beatz, ki je z njim dolgo sodeloval. "Moj brat X je bil eden izmed najbolj čistih in redkih duš, ki sem jih spoznal," je dejal prejemnik grammyja o raperju, katerega pravo ime je bilo Earl Simmons.

"Svoje življenje je posvetil družini in glasbi," je še dodal in poudaril, da je bil izjemno radodaren, svoje oboževalce pa je imel neizmerno rad. "X je komaj čakal, da ta album slišijo oboževalci po vsem svetu in da pokaže, koliko je cenil vsakega posameznika, ki ga je brezpogojno podpiral," je še povedal o albumu, katerega seznam pesmi pa še ni bil razkrit.

Album z naslovom Exodus, kakor je sicer tudi ime najmlajšemu DMX-ovemu sinu, enemu izmed njegovih 15 otrok, bo izdan 28. maja. Naslovnico albuma, katerega glavna tema naj bi bila odrešenje, je ustvaril fotograf Jonathan Mannion, poroča Billboard.

Zapisal se je v zgodovino

Sorodna novica Umrl je DMX: raperski zvezdnik 90. let, tragični lik lastne slave

Prvih pet albumov raperja DMX-a je debitiralo na prvem mestu lestvice Billboard 200, hkrati pa so pesmi s teh albumov na prvem mestu debitirale tudi na lestvici Top R&B/Hip-Hop. Tako je postal edini izvajalec v zgodovini, ki mu je to uspelo, naslova pa še vedno ni izgubil.

Nominiranec za grammyja je v svojem življenju prodal več kot 74 milijonov pesmi po vsem svetu, zaradi srčnega zastoja pa je 9. aprila, pri 50 letih, umrl. Pogrebni sprevod je ob spremstvu več sto motoristov 24. aprila potekal skozi Brooklyn, njegovo krsto pa je prenašal velikanski tovornjak (monster truck) z napisom "Long live DMX" (Naj živi DMX).

Poleg drugih so se mu poklonili tudi Swizz Beatz, Eve in The Lox, člani kolektiva založbe Ruff Ryders, s katero je DMX uspešno sodeloval, ter Kanye West, Nas in Busta Rhymes.