Dino Merlin se bo letos prvič po vojni pojavil tudi v Srbiji. Foto: YouTube
Dino Merlin se bo letos prvič po vojni pojavil tudi v Srbiji. Foto: YouTube

Merlin je imel koncert v Križankah nazadnje septembra 2004, novembra 2008 se je predstavil na Gospodarskem razstavišču, lani pa je po napovednikih zaokrožil datum 24. julij, ko naj bi Merlin znova obiskal Križanke, vendar iz te moke nazadnje ni bilo kruha. Kruh letos očitno le bo, saj so vstopnice za junijski koncert že v prodaji, za eno pa boste morali odšteti 35 evrov.

Zadnji Merlinov album nosi naslov Ispočetka, izdal ga je leta 2008, prinesel pa je duet Dabogda s skupino Hari Mata Hari ter pesmi da šutiš, Otkrit ću ti tajnu, Ptico bijela, Nedostaješ in druge. Na ljubljanskem koncertu pa bo poleg albuma predstavil tudi svoje stare uspešnice, ki so ga ponesle med zvezde (Bosnom behar probeharao, Učini mi pravu stvar, Nek' padaju čuskije, Moj je život švicarska ...), odlično jo je odnesel tudi z dueti. Najbolj znani so Kad zamirišu jorgovani z Vesno Zmijanac, Godinama z Ivano Banfić in Supermen z Željkom Joksimovićem.

Nekateri namigujejo, da se bo Merlin junija v Ljubljani predstavil tudi kot veliki zmagovalec Evrovizije - je namreč letošnji predstavnik Bosne in Hercegovine na tem tekmovanju, njegovi pesmi Love in rewind pa napovedujejo dobre možnosti za zmago. Merlina pa letos čaka še en pomemben nastop - prvič po vojni na Balkanu bo priredil koncert v Srbiji.