Pussycat Dolls od leve proti desni - Kimberly Wyatt, Nicole Scherzinger, Ashley Roberts in Melody Thornton . Zdaj sta ostali le še Nicole in Melody. Foto: EPA
Pussycat Dolls od leve proti desni - Kimberly Wyatt, Nicole Scherzinger, Ashley Roberts in Melody Thornton . Zdaj sta ostali le še Nicole in Melody. Foto: EPA
Pussycat Dolls
Po uspešnem albumu PCD leta 2005 je tri leta pozneje sledil Doll Domination. Njihov zadnji izdelek pa naj bi piršel na police v letošnjem letu. Foto: EPA

Ashley Roberts je svoj odhod potrdila na Twitterju, kjer je zapisala, da je bil čas z dekleti "posebna dogodivščina", med katero se je veliko naučila. "Dekleta bom imela vedno rada,. So moje sestre, za vedno," je dodala.

Robertsova pa ne bo počivala. Kot je pojasnila, jo čaka nekaj drugih projektov. "Zaljubila sem se v igranje. Zdaj me čaka nekaj novih projektov, o katerih vam bom več podrobnosti povedala kdaj drugič," je povedala Ashley, ki trenutno snema tudi nekaj svojih skladb.

"Denar inslava ne moreta kupiti sreče"
Skupino pa zapušča tudi Kimberley Wyatt, ki trenutno kot članica žirije sodeluje pri plesnem resničnostnem šovu One's Got To Dance. Za odhod se je odločila pretekli konec tedna in svojo odločitev pojasnila z besedami, da denar in slava ne moreta kupiti sreče.

Za odhode kriva Nicole?
Tako sta se Robertsova in Wyattova pridružili zdaj že nekdanjima članicama Carmit Bachar, ki je skupino zapustila že leta 2008, in Jessici Sutta (po poškodbi na turneji je konec januarja medijem povedala, da jo je skupina odslovila).

Kot pravijo dobro obveščeni, naj bi bil poglaviten razlog za odhod deklet iz skupine nesoglasja z Nicole Scherzinger, ker je postala glavna vokalistka skupine. Scherzingerjeva, ki je v javnosti precej poznana tudi po svoji zvezi z britanskim dirkačem formule 1 Lewisom Hamiltonom (dokončno sta se po dveh letih razšla v začetku letošnjega leta), zdaj nastopa tudi v ameriškem resničnostnem šovu Zvezde plešejo (Dancing With the Stars).

O nesoglasjih v skupini se sicer govori že dolgo, vendar je ustanoviteljica skupine Robin Antin govorice, da se skupina razhaja, konec lanskega leta zanikala. Plesna skupina Pussycat Dolls je nastala leta 1995, osem let pozneje pa so dekleta začela snemati tudi glasbo. Mednarodno slavo so dosegle s singlom Don't Cha in prvim albumom PCD leta 2005.