Quartissimo so svoje načrte predstavili na tiskovni konferenci v Ljubljani. Foto: RTV SLO
Quartissimo so svoje načrte predstavili na tiskovni konferenci v Ljubljani. Foto: RTV SLO
Rok Golob
Rok Golob, avtor simfonične priredbe zmagovalne skladbe Eme meni, da slovesnkim predstavnikom finale na evroviziji ne uide. Foto: Uradna spletna stran

Delegacija, ki 4. maja potuje v rusko prestolnico, je na novinarski konferenci v Arhitekturnem muzeju Ljubljana poleg terminskega načrta in ekipe predstavila tudi promocijsko in prodajno zgoščenko Založbe kaset in plošč RTV Slovenija, ki jo je oblikovno zasnoval Žiga Culiberg.

Rahlo spremenjeno Love symphony lahko poslušate tukaj.

Na zgoščenki je poleg različnih izvedb (v slovenskem in angleškem jeziku ter instrumentalna izvedba) tudi simfonična različica zmagovalne skladbe Love Symphony s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija v priredbi Roka Goloba. Golob je za MMC povedal, da se s člani Quartissima poznajo že od prej, saj so že večkrat sodelovali. "Z Žigo pa sva imela tudi skupnega profesorja violine." Po zmagi na Emi so Quartissimo poklicali Roka in ta je kljub gneči privolil v sodelovanje in v tednu dni je bila simfonična različica Love Symphony končana.

In kaj meni Rok o uvrstitvi skladbe Love Symphony v Moskvi? "Med Emo sem bil na smučanju v Italiji in sem zaradi firbca pogledal na spletu, kdo je zmagal. Že takrat sem si mislil, da je to komad , ki mora iti naprej. Mislim, da je bil njihov nastop najbolj prepričljiv in da se bodo uvrstili v finale," je za MMC napovedal Rok, ki je trenutno zelo zaposlen s predstavljanjem projekta Firm Soundation.

V Moskvi jih čaka veliko obveznosti
Ali se bodo Rokove napovedi uresničile, bo znano maja. Dva dni po odhodu v Moskvo zmagovalce Eme čaka že prva vaja na evrovizijskem odru, tri dni po "slovenskem večeru" 11. maja, torej 14. maja pa jih čaka nastop na drugem predizboru (nastopili bodo 10. po vrsti), in če se bodo uvrstili v finale, 16. maja sledi še veliki finalni večer 54. izbora za Pesem evrovizije.
Nastop podoben kot na Emi
Za koreografijo nastopa je poskrbel koreograf Anže Škrube. Na željo izvajalcev bo evrovizijski nastop Quartissima in Martine podoben nastopu na Emi. Scena bo sestavljena iz petih okvirov, prevlečenih s prosojno folijo in z osvetljenimi z lučmi. Za videz vseh nastopajočih, vključno s šesto članico - spremljevalno vokalistko - Sandro Feketija (sicer članica vokalne skupine Perpetuum Jazzile je že lani nastopala na evrovizijskem odru ob Rebeki Dremelj v Beogradu), pa je, kot smo že pisali, poskrbel Zoran Garevski.

A. M.