Takeoff je lanskega novembra umrl zaradi strelov na teksaškem kegljišču. Ob njem je bil tudi Quavo (na fotografiji). Foto: AP
Takeoff je lanskega novembra umrl zaradi strelov na teksaškem kegljišču. Ob njem je bil tudi Quavo (na fotografiji). Foto: AP

Raper in filantrop, nominiran za grammyja, ki je združil moči s skladom Community Justice Action Fund, se je v sredo srečal s člani kongresa v Washingtonu na panelni razpravi o preprečevanju nasilja z orožjem.

Tam so razpravljali o učinkovitih strategijah posredovanja v skupnosti, pa tudi o nasilju z orožjem v rojstni državi Quava, v Georgii, ter o moči umetnosti in kulture pri zagovarjanju nasilja proti orožju.

"Glasba pripoveduje zgodbo in nihče ne more povedati moje zgodbe bolje kot jaz. Zame in za mojo družino je boj proti orožnemu nasilju oseben in ne nekaj, kar bomo pozabili. Prihajamo v Washington in s seboj prinašamo glasove milijonov družin, ki jih je prizadelo tovrstno nasilje," je dejal Quavo v izjavi za CNN.

Po smrti svojega ljubljenega nečaka in sočlana skupine Migos je Quavo postal odločen zagovornik preprečevanja nasilja z orožjem. Ustanovil je tudi fundacijo Rocket, ki se povezuje "s pravosodjem in voditelji našega naroda, da bi razpravljali o tem, kaj potrebujemo od oblasti, da zgradimo varnejšo prihodnost za naše skupnosti".

"Skupaj z rešitvami, ki prihajajo naravnost iz mojega srca in naših sosesk, se lahko neposredno spopademo s tem nasiljem in rešimo življenja," je še dodal raper.