Radio Si, edini radijski program za tujo javnost v Sloveniji, je lani praznoval že 35 let delovanja. Foto: Osebni arhiv
Radio Si, edini radijski program za tujo javnost v Sloveniji, je lani praznoval že 35 let delovanja. Foto: Osebni arhiv

Natečaj bodo v naslednjih mesecih popestrili tudi z gostovanji uveljavljenih skupin in koncerti lanskih zmagovalcev natečaja na Radio Si Main Stageu. Radio Si namreč že vrsto let slovi prav po odlični in izjemno pestri glasbeni opremi svetovne in slovenske produkcije, s čimer so si ustvarili prestižen položaj med številnimi slovenskimi izvajalci.

Slovenske izvajalce pozivajo, naj se tudi letos v čim večjem številu odzovejo s svojimi novimi skladbami.

Prijavite se na glasbeni natečaj!

Z demoposnetkom še neobjavljene skladbe se lahko do 25. maja 2021 prijavite uveljavljeni in neuveljavljeni izvajalci, ki želite pridobiti možnost studijskega snemanja prijavljene skladbe in koncertnega nastopa na RADIO Si Main Stageu! Specifične razmere dovoljujejo, da se izvajalci lahko prijavijo z minimalističnimi demoposnetki, torej ob spremljavi le enega glasbenega inštrumenta.

Vse podrobnosti razpisa in pogoje prijave najdete na spletnih straneh www.radiosi.eu in https://www.rtvslo.si/rtv/narocila-pozivi-in-razpisi

V letu 2020 so na razpis prejeli več kot 150 skladb kar 77 glasbenih izvajalcev. Zaradi izjemnega odziva so tako namesto treh izbrali kar pet zmagovalcev – to so postali WCKD Nation, Aka Neomi, Roosters Cocktail, Itch in Rumejts. In prav te izbrane skladbe, posnete v Studiu 22 Regionalnega RTV-centra Maribor, so pomembno zaznamovale lansko poletje na številnih radijskih postajah.