Gaia z Malte je lanska zmagovalka izbora Pesem Evrovizije za otroke. Foto: EBU
Gaia z Malte je lanska zmagovalka izbora Pesem Evrovizije za otroke. Foto: EBU
EBU
Uradni logotip letošnjega tekmovanja, ki poteka že 11. leto zapored. Gostiteljica tekmovanja je Malta. Foto: EBU

"Prava" Evrovizija se bo prihodnje leto po zaslugi "bradate dive" Conchite Wurst preselila na Dunaj, njena pomanjšana različica pa bo novembra potekala na Malti.

Junior Eurovision Song Contest, kot se uradno imenuje tekmovanje za otroke, bo 15. novembra potekalo v prenovljeni ladjedelnici v mestu Marsa, nastope mladih otroških upov pa bo na prvem programu takrat prenašala tudi Televizija Slovenija.

Slovenski "slavček" izbran na internem izboru
Gre za veliki mednarodni dogodek, ki ga vsako leto prireja druga država, tista, ki je leto pred tem osvojila zmago. Pod okriljem EBU-ja (Evropske radiodifuzne zveze) poteka to tekmovanje že od leta 2003, letos bo torej na sporedu enajstič. Ker gre za mlajšega brata slavne Pesmi Evrovizije, so tudi pravila podobna, a nikakor ne enaka, saj bodo tokrat stali na odru otroci, stari od 10 do 15 let. Pravila dopuščajo vsaki državi, da po lastni presoji izbere svojega predstavnika.

S pomočjo internega izbora bosta do konca septembra Razvedrilni program ter Otroški in mladinski program TV Slovenija izbrala slovenskega predstavnika in pesem, ki jo bomo tudi predstavili v programih RTV Slovenija.

Mario Galunič, odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija, je ob tem dodal: "Verjamemo, da je to dobra novica in pogumna odločitev, ki bo gledalcem TV Slovenija ponudila prvovrstni otroški festival, veličasten šov, na katerem bomo navijali za svojega favorita."