Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vojska, kot so se poimenovali oboževalci K-pop zasedbe BTS, je preplavila južnokorejsko prestolnico. V okolici parka reke Han se je na zabavi po zadnjih ocenah zbralo več kot 150.000 ljubiteljev te skupine. Na ogled je bila postavljena tematsko obarvana stena zgodovine zasedbe BTS, odrski kostumi in najrazličnejše skulpture. Praktično celoten Seul je bil v čast skupini obarvan vijolično, od najvišjega stolpa Namsan do vodnjaka čez reko Han.

Na številnih točkah po mestu so oboževalci peli in plesali ob zvokih največjih uspešnic priljubljene sedmerice. "Ta dogodek je pokazal, kako zelo je vojska BTS povezana po celem svetu," je za Reuters povedala Auderey Lintner, oboževalka iz Šrilanke.

Kim Nam Joon, pevec zasedbe, ki je bolj poznan pod vzdevkom RM, je povedal, da je desetletno obdobje minilo prehitro. "Vse se je spremenilo, tudi jaz. Nisem prepričan, kako bomo priljubljeni ob 15. ali 20. obletnici, vem pa, da se moja čustva do vas ne bodo nikoli spremenila," je še sporočil oboževalcem.

Ena izmed tisočerih oboževalk je med sklepnim ognjemetom povedala, da je hvaležna za odlično glasbo in koncerte v zadnjih desetih letih. "Članica vojske BTS bom še 10, 20 ali 30 let, zato upam, da boste kot umetniki in glasbeniki širili pozitiven vpliv še dolgo časa," je sklenila.

Celotno mesto, vključno z najvišjim stolpom, je bilo v čast skupini obarvano vijolično. Foto: EPA
Celotno mesto, vključno z najvišjim stolpom, je bilo v čast skupini obarvano vijolično. Foto: EPA