Foto: Posnetek zaslona/YouTube
Foto: Posnetek zaslona/YouTube

Kot je za CNN še pojasnil glasbenikov sin John, je bil že nekaj časa bolan, v torek pa je na svojem domu v Houstonu umrl naravne smrti. Poleg sina je bila ob njem tudi žena Carli.

Nash je svojo glasbeno pot začel že kot otrok, v 50. letih prejšnjega stoletja pa se je uveljavil kot popglasbenik – ena njegovih zgodnjih uspešnic je na primer A Teenager Sings the Blues. Pozneje ga je začel zanimati reggae in v 60. letih s prijateljem Dannyjem Simsom osnoval založbo JAD Records in se preselil na Jamajko, kjer sta začela sodelovati z Bobom Marleyjem in njegovo zasedbo The Wailers. "Johnny je bil navdušen nad reggaejem," se je leta 2012 spominjal Sims in dodal: "Oboževal je Boba in druge fante. Naučil ga je, kako peti v mikrofon, oni pa so ga naučili, kako igrati reggae." Nash naj bi poleg tega Marleyju pomagal do prve pogodbe, ki ga je pozneje izstrelila med zvezde.

Pod vplivom reggaeja je nastala tudi njegova največja uspešnica I Can See Clearly Now, ki jo je izdal leta 1972. Skladba se je po podatkih Billboarda na vrh lestvice 100 najbolj predvajanih povzpela v začetku novembra in tam ostala štiri tedne. Skupno so jo prodali v več kot milijon izvodih, ob tem še piše CNN.

Nash je bil, še piše na njegovi spletni strani, eden prvih Nejamajčanov, ki so na Jamajki ustvarjali reggae. Zadnja leta se je ukvarjal predvsem z digitalizacijo starih glasbenih posnetkov iz 70. in 80. let, so še zapisali.