Žiga Jelar je razprodal svoj prvi samostojni koncert. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Žiga Jelar je razprodal svoj prvi samostojni koncert. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Žiga Jelar, ki ga večina pozna kot vrhunskega smučarskega skakalca, svoj pečat pušča tudi na glasbenem področju, in sicer vse od debitantske avtorske skladbe Prijatelji, ki jo je predstavil pred tremi leti.

25-letni Gorenjec je 16. februarja izdal svoj glasbeni prvenec, razgiban popalbum Brez pravil, na katerem je deset skladb, med njimi tudi najaktualnejša – Zakaj gorijo solze.

Skladbe z albuma je javnosti prvič predstavil na koncertu, ki ga je poimenoval Žiga Jelar & prijatelji.

Koncertni repertoar je obogatil z mnogo skladbami glasbenih gostov, ki jih ni bilo malo. Najprej je Žiga na oder povabil kitarista Nejca Ušlakarja, pa Fehtarje, nato Roka Ferengjo, Nino Pušlar, Žana Serčiča in Ansambel Saša Avsenika, ki je med drugim izvedel skladbo Planica, Planica.

Zadnji del koncerta je bil rockovsko obarvan: po avtorski skladbi Prepovedana je sredi skladbe Big Foot Mame Nekaj je na njej na oder prišel Grega Skočir, z Bojanom Cvjetićaninom pa je Žiga odpel skladbo Gola. Tik pred koncem večera je na oder prišel še Jan Plestenjak – Čao lepa je bila tista skladba, ki sta jo z Žigo odpela skupaj že v Stožicah, na Janovem koncertu.

Žiga Jelar na prvem koncertu gostil številne znane priznane glasbenike