Od leve proti desni: Melanie Brown, Geri Halliwell Horner, Emma Bunton, Melanie Chisholm. Foto: Reuters
Od leve proti desni: Melanie Brown, Geri Halliwell Horner, Emma Bunton, Melanie Chisholm. Foto: Reuters

Po nadvse uspešnem lanskem ciklu 13 koncertov po Združenem kraljestvu in Irski prodanih naj bi bilo kar 700 tisoč koncertnih vstopnic, zaslužek pa presegel 250 milijonov dolarjev so se članice skupine odločile svoj koncertni pohod odpeljati še v Ameriko, Evropo in Avstralijo. Ponovno združenje, ki naj bi bilo tudi zadnje, načrtujejo za leto 2021 oziroma, ko bo pandemija novega koronavirusa pod nadzorom.

Novica je navdušene oboževalce dosegla, potem ko naj bi Melanie Chisholm svoje načrte za prihodnje leto delila s svojimi bližnjimi prijatelji. Povedala je, da se s pevskimi kolegicami redno dobiva na sestankih prek aplikacije Zoom, v katerih se pogovarjajo o podrobnostih turneje. "Čaka nas neverjetno leto in dekleta so navdušena," je za The Sun povedala Mel C, ki naj bi bila tudi gonilna sila ideje. "Po vseh težavah s koronavirusom bodo ljudje potrebovali sprostitev."

Članice skupine Spice Girls so bile med samoosamitvijo nenehno v stiku, je pojasnila Emma Bunton, premlevale so tudi možnost koncerta prek Zooma, s katerim bi med zveste privržence vlile nekaj upanja in veselja. "To bi z veseljem storile. O tem govorimo vsakič, ko se pogovarjamo. Debatiramo o prihajajočih projektih," je Buntonova povedala o vsebini skupnih pogovorov.

Victoria Beckham je predana modni industriji. Foto: Reuters
Victoria Beckham je predana modni industriji. Foto: Reuters

Kljub odsotnosti milijoni v žep Beckhamove

Prisotnost na turneji so potrdile štiri od petih članic: Emma Bunton – Baby Spice, Geri Halliwell Horner – Ginger Spice, Scary Spice s pravim imenom Melanie Brown ter Melanie Chisholm, znana kot Sporty Spice. Odsotna bo torej samo Victoria Beckham, ki se članicam ni želela pridružiti že v ponovni združitvi leta 2019. "Lani smo bile le štiri. Bile smo suverene kot štirica, nastopale na ogromnih stadionih in pri tem doživele izjemen uspeh," je bila jasna Buntonova.

Pa vendar bo Beckhamova še vedno imela finančne koristi od prihajajoče turneje in udejstvovanja spajsic. Kot je The Sun poročal na začetku junija, je Victoria na podlagi licenčnih pogodb še vedno upravičena do petine zaslužka od avtorskih pravic in zaslužka od prodaje promocijskih izdelkov. Zaradi lanske turneje je vzniknilo ponovno zanimanje za skupino, v žep Beckhamove pa, čeprav ni nastopala s preostalimi članicami, steklo približno milijon dolarjev.