Eminem je najprej posnel komad, nato pa si po poslušanju Pink zaželel, da razborita pevka 'začini' njegovo delo. Foto: EPA
Eminem je najprej posnel komad, nato pa si po poslušanju Pink zaželel, da razborita pevka 'začini' njegovo delo. Foto: EPA
Takole se je Eminem lotil Jessice Simpson v videu za We Made You.

Oboževalci so prvič slišali za pesem, ko je raper prejšnji teden razkril seznam pesmi svojega svežega albuma.
Ob težki kitarski zvočni podlagi, ki zveni kot mešanica Deep Purple in komada Whipping Post Allman Brothers, Pink odpoje prvo vrstico, preden Eminem besno zagrabi mirofon.
"Shady's got the mass appeal, crank this shit because it's your goddamn jam," bruha iz Eminema (alias Slim Shadyja). "You said that you wanted your punch lines a little more compact, well I'm that man."
Po precej resnem poskusu s prvim singlom z Recoveryja, odrešujočim Not Afraid, se temperamentni in udrihajoči Slim Shady komadov We Made You in Without Me vrača z brezčutnimi bodicami o Michaelu J. Foxu, svinjski gripi in ameriških kmetavzarjih ter pozivom, naj mu nekdo "prinese dva kabelska podaljška, zmeril si bom moj k*".
Won't Back Down je sproduciral DJ Khalil, ustvarjalec ritma za podobno rockersko začinjenim Kinda Like a Big Deal (Clipse featuring Kanye West).
Očitki o prestopu strani
Sodelovanje s Pink pa ni edino na Recoveryju. Tu je še Rihanna, ki je v preteklosti že pomagala hip-hopovskim komadom na vrh lestvic (s T.I.-jem je odpela Live Your Life, z Jay-Z-jem pa Run This Town).
In medtem ko nekateri oboževalci postavljao pod vprašaj Eminemove motive sodelovanja z dvema poppevkama (morda so pozabili na zmagovito formulo Eminemovega sodelovanja z Dido za megahit Stan), Eminem očitke zavrača.
"Ko sem slišal Pink, se mi je zdelo, da je prava, da iz tega komada naredi hit, zato sem jo poklical, in bila je za."
Eminem in Pink sicer skupno točko imata: če ne drugega, norčevanje iz popstarlet. Eminem se je Jessice Simpson, Britney Spears, Paris Hilton in Lindsay Lohan lotil v videu za We Made You, medtem ko je Pink storila isto v svojem singlu iz leta 2006, Stupid Girls (oba spota si lahko ogledate spodaj).

Recovery izzide 22. junija.
K. S.