'Na pol' so se spajsice vrnile že 18. novembra, ko so v seksi vojaškem slogu nastopile na reviji Victoria's Secret. Foto: Reuters
'Na pol' so se spajsice vrnile že 18. novembra, ko so v seksi vojaškem slogu nastopile na reviji Victoria's Secret. Foto: Reuters

Ponoči po našem času bo britanska ženska popskupina, ki je zaslovela v 90. letih, v Vancouvru v Kanadi znova stopila na oder in tako začela težko pričakovano svetovno turnejo, v kateri je peterica spet združena.

Melanie "Scary" Brown, Geri "Ginger" Halliwell, Melanie "Sporty" Chisholm, Emma "Baby" Bunton in Victoria "Posh" Beckham bodo, sodeč po zadnjem videospotu za balado Headlines/Friendship Never Ends, prikazale bolj fino, elegantnejšo verzijo samih sebe. "Vsi se spreminjamo, takšne smo tudi me. V teh letih smo se "zmehčale" in dozorele. Še vedno pa med nami kraljuje tista nepopisna kemija," je dejala Mel C.

Vseeno pa upajmo, da se "začimbice", danes vse stare čez 30 let in s skupno sedmimi otroki (vse razen Mel C so matere), le niso preveč zresnile. Glavni čar spajsic je bila vedno prav njihova predrzno-glamurozna spogledljivost, začinjena z ne preveč kakovostnimi poppesmicami, ki pa so šle zelo hitro v uho (in težko iz njega).

Uspešnice v novi preobleki?
Vse, kar se ve o njihovi turneji, je to, da so dekleta vadila 20 pesmi, da jih bo na odru spremljalo deset moških plesalcev ter da jim je obleke izdelal priznani oblikovalec Roberto Cavalli. Po premieri v Vancouvru bo četica obiskala San Jose v Kaliforniji, dvakrat nastopila v Los Angelesu, nato pa bodo sledili Las Vegas, London, New York ... in nato še preostali svet, do marca, ko bodo spajsice rekle: "Dovolj je."

Spajsice so odrasle ... njihove oboževalke tudi?
Kdo jih bo poslušal? Po vsej verjetnosti najstnice in nekaj čez dvajset let stara dekleta, ki so bile njihove fanatične oboževalke že v devetdesetih, ko so Spice Girls kraljevale na svetovnih lestvicah. Obudite spomine na njihove melodije, single, ki so se zavihteli na prvo mesto britanskih lestvic ... To so skladbe Wannabe, Say You'll Be There, 2 Become 1, Mama/Who Do You Think You Are?, Spice Up Your Life, Too Much, Viva Forever, Goodbye, Holler/Let Love Lead The Way in njihov povratniški singel Headlines/Friendship Never Ends, ki mu vrhov lestvic sicer ni uspelo osvojiti.

A. P.