Ideja za ponovni zagon festivala, na katerem so v preteklosti nastopali Masta Ace, Elvis Jackson, Srečna mladina, Bolesna brača, Moweknovledgement, se je pojavila zelo spontano - na pijači.
Ideja za ponovni zagon festivala, na katerem so v preteklosti nastopali Masta Ace, Elvis Jackson, Srečna mladina, Bolesna brača, Moweknovledgement, se je pojavila zelo spontano - na pijači. "Z Erikom sva želela obuditi festival in v enem večeru sva naredila program," pravi Vlado. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Trček
Hiphop festival Street Explosion bo ugodil vsem štirim sestavinami hiphop kulture: poleg rapanja in DJ-jev, bodo na festivalu tudi breakdancerji in grafitarji. Med DJ-ji in DJ-kolektivi bodo nastopili Don't Make New People, Yugovinil, DJ Dado, DJ Borka, DJ Bakto, DJ Nazim & Bayo, DJ Ssf, DJ K pow in DJ Woody. Potekal bo tudi 'breakdance battle'. Foto: MMC RTV SLO

Kljub temu pa organizatorja festivala Street Explosion - Back To The Roots (Vladimir Mihajlović - Vlado in Erik Lenarčič) upata, da bodo občinstvo prepričali z nastopom zvenečih raperskih imen iz širše regije.

Klepet s Klemnom Klemnom in Vladom si lahko ogledate TUKAJ.


Iz skoraj vsake države nekdanje Jugoslavije, razen iz Makedonije, bodo v petek, 14. marca, v ljubljanski Cvetličarni nastopili: Edo Maajka (BiH), trnovski Prešeren Klemen Klemen, legenda in začetnik scene hiphopa na Hrvaškem General Woo, beograjski "zajebanti" v hiphopu Bad Copy in senzacija hiphopa Kiša metaka iz Splita.

Če bo dober odziv, bo festival tudi naslednje leto

Na vprašanje, zakaj bo na festivalu tako malo slovenskih izvajalcev, oziroma uporabnik Chazz je Vlada vprašal: "Zakaj k sodelovanju niso povabili Zlatka?" Vlado mu je odgovoril: "Kaj pa vem? Prepričan sem, da bomo v prihodnje sodelovali, če bomo festival nadaljevali. Žal ne moremo imeti vseh izvajalcev na enem festivalu."
Kot je pojasnil Vlado, je bil cilj obuditve festival po 12 letih, "da naredimo dober dogodek. Če bo zadeva uspešna, bomo sledili temu, kar je bilo naše poslanstvo že takrat, torej iskati nove kakovostne izvajalce in jih predstaviti na festivalu ter jih postaviti ob bok zvenečim imenom."
Uporabnica Polona3 je v spletni klepetalnici vprašala, ali je slovenskim izvajalcem "zaradi jezika težje nastopali v Srbiji, na Hrvaškem ali v BiH". Vlado je pritrdil: "Prepričan sem, da je slovenskim izvajalcem težje nastopati na Balkanu. Žal je tako, saj jih tudi kaj veliko ne zanima, kaj se pri nas dogaja."
Koliko urbane kulture je še vedno v Slovencih in ali so bili kakšni zapleti z nastopajočimi, si oglejte v intervjuju z Vladom.

Hip-hop festival Street explosion
Hip-hop festival Street explosion