Veliko nagrado 40. festivala MMS je prejela Tatjana Mihelj za pesem Ples v dežju, ki je osvojila tudi nagrade žirije za izvedbo pesmi, najboljšo glasbo in najboljše besedilo. Foto: Aleš Rosa
Veliko nagrado 40. festivala MMS je prejela Tatjana Mihelj za pesem Ples v dežju, ki je osvojila tudi nagrade žirije za izvedbo pesmi, najboljšo glasbo in najboljše besedilo. Foto: Aleš Rosa

Ko je opravila nastop, je na vprašanje, ali pričakuje kakšno zmago, za Radio Koper odgovorila: "Veste, želje in sanje so vedno, tako da se pustimo presenetiti." Ko je izvedela za zmago (poleg velike nagrade 40. MMS-ja je osvojila tudi nagrade žirije za izvedbo pesmi, najboljšo glasbo in najboljše besedilo), pa je znova strnila svoje misli in občutke: "Saj ne vem, ali bi jokala od sreče ali bi se smejala. Moje sanje so se uresničile, sanjam že 22 let. Kot sem povedala na odru – vedno, vedno samo zaupati vase in sanje se bodo uresničile."

O načrtih za prihodnost pa je povedala: "Samo naprej, sanjsko ekipo imam. Žiga Pirnat piše pesmi zame, tako da samo v nebo."

Sorodna novica Velika zmagovalka Melodij morja in sonca je Tatjana Mihelj s pesmijo Ples v dežju
Velika zmagovalka 40. MMS je Tatjana Mihelj

Glasba jo navdušuje od otroštva, kot je povedala konec leta 2020 v pogovoru za Radio Koper, ko je bila njena pesem Zakaj avtorja Alexa Volaska izglasovana za Pesem in pol. "Že v družini smo veliko prepevali s starši, ko smo hodili na izlete. Mama je prepevala po različnih zborih, ne nazadnje je tudi sestra akademska glasbenica. Potem pa sem bila v osnovni šoli in v vrtcu solistka mladinskega in otroškega pevskega mladinskega zbora. Tako so se začele moje poti in sanje, da bom nekoč pevka."

V najstniških letih je bila pevka in klaviaturistka v različnih ansamblih. Svoj glas je šolala pri Darji Švajger in opravila sprejemni izpit na oddelku za džezovsko petje na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, kjer se je izšolala za džezovsko pevko. "Kar nekaj šol je bilo, največja šola je pa oder, ki mi je največ dal."

Zmagovalna skladba: Tatjana Mihelj – Ples v dežju

47-letna Novogoričanka je pritegnila pozornost slovenske javnosti v šovu Nova zvezda Slovenije. Odličen vtis je pustila kot izvrstna interpretka legendarnih skladb iz obdobja slovenske popevke, ki jih je vedno obogatila s kančkom sodobne interpretacije. "Slovenske popevke so pisane meni na srce in izvrstno se jih da interpretirati, ker so zelo globoka življenjska besedila in nekako se človek lahko poistoveti s tem, kar poje."