Zmagovalna skladba: Tatjana Mihelj – Ples v dežju

Pod nagrajeno besedilo pesmi Ples v dežju se je podpisal Žiga Pirnat, pod glasbo pa poleg njega še Andraž Gliha in Željko Mladenović.

Nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja, ki je dobil tudi možnost snemanja skladbe v studiu Hendrix, s čimer želijo organizatorji (med njimi tudi RTV Slovenija) spodbujati razvoj mladih talentov in slovenske glasbene ustvarjalnosti, pa je prejela Saša Lešnjek, ki je zapela pesem Kaj bi svet brez upanja.

Izenačitev po trojici glasovanj

Po seštevku glasov strokovne žirije, telefonskega glasovanja in izbranih radijskih postaj sta imeli Tatjana Mihelj in Eva Boto enako število točk, 27. Pravila določajo, da v primeru istega števila točk zmaga tisti, ki mu je več točk podelila strokovna žirija. Velika nagrada je tako šla v roke Tatjani Mihelj, ki ji je žirija podelila 12 točk, medtem ko jih je Evi Boto namenila 3.

Zaradi epidemije občinstvo tokrat ni glasovalo.

Končni vrstni red. Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona
Končni vrstni red. Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona

Za zmago na priljubljenem poletnem glasbenem festivalu, ki sta ga vodila Lorella Flego in Mario Galunič, so se potegovali še Samuel Lucas in Maja Založnik, Saša Lešnjek, Platana, Tomaž Hostnik, Rok Ferengja in Erosi, Gedore, Gal Gjurin in Manca Fekonja, Sebastian, Teo Collori in Franco Ceroici, Boštjan Pertinač in Eva Boto. Vsem pesmim lahko prisluhnete spodaj.

Po uvodnem nagovoru voditeljev je nastopila zadnja zmagovalka Tinkara Kovač, in sicer je skupaj z zasedbo 2 B zapela pesem Bodi z mano do konca kot morje. Po predstavitvi vseh 12 pesmi je sledilo 10-minutno glasovanje, ki ga je popestril Lado Bizovičar, ki je odpel nekatere najbolj znane pesmi, ki so zaznamovale preteklih 40 let festivala.

Voditelja večera sta bila Lorella Flego in Mario Galunič. Foto: Aleš Rosa
Voditelja večera sta bila Lorella Flego in Mario Galunič. Foto: Aleš Rosa

Vajeti festivala 10. v rokah Lorelle Flego in Maria Galuniča

Lorella Flego in Mario Galunič sta festival, na katerem je bilo skupno predstavljenih že več kot 700 pesmi, skupaj vodila že desetič, je že pred dogodkom spomnil Galunič in dodal, da se mu to "zdi imenitno". "Prvič sem bil v Portorožu leta 1998 in od takrat sem zmeraj vodil MMS z Lorello, ki je postala moj talisman – prepričan sem, da mi prinaša srečo," je dejal.

Dogodka se je veselila tudi Lorella Flego: "Zelo se veselim glasbe v živo, Avditorija, publike, Maria, s katerim delim čudovite spomine in trenutke, ki so močno zaznamovali mojo kariero na televiziji, hkrati pa tudi mene osebno, kot žensko. Festival je zame uvod v poletje in sploh letos je nekaj posebnega, pa ne le zaradi obletnice, temveč tudi in predvsem zato, ker si vsi želimo malo sprostitve, normalnosti in lahkotnih trenutkov."

ZKP RTV Slovenija je sočasno izdal tudi festivalski album, na katerem lahko poleg vseh tekmovalnih skladb najdete tudi pesem Bodi z mano do konca, s katero je Tinkara Kovač zmagala leta 2019. Album je na voljo na svetovnih spletnih platformah in v spletni prodajalni ZKP RTV Slovenija.

Samuel Lucas in Maja Založnik – Kdo smo?
Saša Lešnjek – Kaj bi svet brez upanja
Platana – V globino srca
Tomaž Hostnik – Ti sploh ne veš
Tatjana Mihelj – Ples v dežju
Rok Ferengja in Erosi – Mlada luna
Gedore – Ona
Gal Gjurin in Manca Fekonja – Zvezda
Sebastian – Ne spim!
Teo Collori in Franco Ceroici – Kjer se cesta konča
Boštjan Pertinač – Plima
Eva Boto – Kdo ti bo dušo dal