Taylor se obeta izjemno uspešen osmi studijski album. Foto: Reuters
Taylor se obeta izjemno uspešen osmi studijski album. Foto: Reuters

Čeprav še vedno občasno naletimo na pojmovanje Swiftove kot kantrizvezdnice, je njena glasba že nekaj let vse prej kot country. Z albumom Lover in nedavno izdanim Folklore se ne vrača “h koreninam”, kot pišejo nekateri. Ostaja pop, a z nekakšno ostrino odraslosti, kar se kaže tudi v besedilih.

Sorodna novica Presenečenje Taylor Swift: Med karanteno ustvarila album s 16 skladbami

Album Folklore je pevka napovedala le 15 ur pred njegovim izidom, piše Variety. V prvem tednu je album dosegel več kot 500 milijonov predvajanj na različnih pretočnih platformah. Na Spotifyu je album v prvem dnevu dosegel zavidljivo številko 80,6 milijona pretokov, kar ga po številu predvajanj v prvem dnevu uvršča v sam vrh albumov ženskih izvajalk. Prav tako je podrla 24-urni rekord na platformi Apple Music.

Zvezdnica velja za najbolje prodajano žensko izvajalko, saj je kar sedem njenih albumov (vsi, z izjemo prvega) že v prvem tednu izida preseglo številko 500.000 prodanih izvodov. Končna ocena prodaje albuma Folklore v prvem tednu še ni objavljena, vendar po podatkih glasbene založbe Republic Records, pod okriljem katere deluje Swiftova, naj bi bilo prodanih že več kot dva milijona izvodov.

Na novem albumu, ki ga je predstavila manj kot eno leto po izidu prejšnjega, je med drugim sodelovala s skupino Bon Iver, Jackom Antonoffom in Aaronom Dessnerjem, ki je sicer član skupine The National, tokrat pa se je dokazal v vlogi producenta, kar je mogoče slišati v zvočni podobi albuma.