Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Večina stvari, ki sem jih imela v načrtu to poletje, se zdaj ne bo zgodila," je svoje sporočilo na družbenih omrežjih začela Swiftova, ki bi med drugim kot ena izmed vodilnih glasbenikov morala nastopiti na letošnjem slovitem festivalu Glastonbury. "Zgodilo pa se je nekaj, česar nisem načrtovala."

Poudarila je, da je to njen novi album Folklore, ki je sestavljen iz 16 pesmi, v katere je zlila vse svoje sanje, strahove in navdihe. "Pred letošnjim letom bi izdajo albuma zagotovo dobro premislila in album predstavila ob 'popolnem trenutku', a časi, v katerih živimo, me opominjajo, da nič ni zagotovljeno. Občutek mi pravi, da če ustvariš nekaj, kar imaš rad, moraš to predstaviti svetu."

Na novem albumu, ki ga predstavlja manj kot eno leto po izidu prejšnjega, je med drugim sodelovala s skupino Bon Iver, Aaronom Dessnerjem in Jackom Antonoffom.

Posnela tudi nov videospot

Ob tem je napovedala še, da bo hkrati z albumom predstavila tudi nov videospot za skladbo Cardigan, ki ga je sama režirala in zanj napisala scenarij. Snemanje je po njenih besedah nadzoroval zdravstveni inšpektor, celotna ekipa je ves čas nosila maske, pevka pa se je sama naličila, si uredila pričesko in izbrala oblačila.

Najbolje prodajana glasbenica leta 2019

Pevka je sicer sedmi studijski album izdala konec avgusta leta 2019, naslovila ga je Lover, leta 2019 pa je med drugim postala tudi najbolje prodajana glasbenica leta 2019.

Iz sedme studijske plošče je med oboževalci med drugim odmevalo njeno sodelovanje z Brendonom Uriejem (Panic! at the Disco) pri skladbi Me!.

Na prvo mesto lestvice najbolje prodajanih glasbenikov se je uvrstila, ker ji je uspelo prodati več glasbe od vseh preostalih glasbenikov na svetu – v celoten izkupiček organizacija upošteva število prodanih fizičnih izvodov, posebna metodologija pa upošteva tudi pretočna predvajanja.