Flowersove besede o bratih in sestrah so zaradi negativne konotacije o bratskih narodih obiskovalce močno razburile, tako da so množično začeli zapuščati dogodek. Foto: Reuters
Flowersove besede o bratih in sestrah so zaradi negativne konotacije o bratskih narodih obiskovalce močno razburile, tako da so množično začeli zapuščati dogodek. Foto: Reuters

Ameriška rockovska zasedba se je v Gruziji oz. v letoviškem mestu Batumi ob Črnem morju ustavila v torek v okviru svoje evropske turneje. Kot je v navadi, so člani skupine med koncertom na oder povabili enega od obiskovalcev in mu ponudili možnost, da zaigra na bobne. Ko je gost pojasnil, da je Rus, je frontman zasedbe občinstvu navrgel, da so vsi "bratje in sestre", in tako (dokončno) razburil dobršen del zbranih oboževalcev, ki so svoje neodobravanje izrazili z vzkliki in začeli množično odhajati.

Znano je, da Gruzija in Rusija nista v najboljših odnosih – prav te dni mineva 15 let od rusko-gruzijskega vojaškega spopada (ta se je začel 7. in končal 16. avgusta 2008) ter poznejše neuradne odcepitve Južne Osetije in Abhazije, česar mednarodna skupnost ne priznava. K napetostim med državama je po poročanju Reutersa dodatno prispevala še ruska agresija nad Ukrajino, po začetku katere se je v Gruzijo zateklo na tisoče ruskih državljanov. Kot še navaja agencija, je velik del gruzijskega prebivalstva izrazito naklonjen Ukrajini.

Po koncertu je zasedba sporočila, da je želel Flowers s pripombo zgolj umiriti občinstvo, ki se je razburilo že ob prvi omembi Rusije. "Vidim vas kot svoje brate in sestre," so bile besede, za katere je, kot je skupina priznala pozneje, šele naknadno ugotovil, kako dvoumne so bile. "Priznavamo, da bi bila lahko pripomba, s katero je želel samo poudariti, da so vsi oboževalci in obiskovalci koncertov The Killers 'bratje in sestre', razumljena tudi drugače," je skupina zapisala na svojem profilu na Facebooku in se vsem obiskovalcem opravičila.

"Dobri ljudje v Gruziji, nikoli ni bil naš namen koga užaliti," je zasedba še zatrdila na družbenih omrežjih in poudarila, da je tovrstna interakcija z občinstvom (torej, da nekoga povabijo na oder, za bobne) njihova tradicija.