Mick Jagger, Ronnie Wood in Keith Richards med lansko turnejo ob 60. obletnici delovanja skupine na koncertu v Berlinu. Foto: Reuters
Mick Jagger, Ronnie Wood in Keith Richards med lansko turnejo ob 60. obletnici delovanja skupine na koncertu v Berlinu. Foto: Reuters

V lokalnem londonskem časopisu z nizko naklado Hackney Gazette se je pojavil na videz nepomemben oglas, ki opozarja, da se bo v kratkem odprla nova trgovina za popravilo stekel, imenovana Hackney Diamonds. V oglasu, ki ima rdečo podlago in bele črke, je zapisano, da je bilo podjetje ustanovljeno leta 1962, torej istega leta, kot so začeli delovati The Rolling Stones – in da se bo nova trgovina odprla septembra.

"Naša prijazna ekipa vam obljublja zadovoljstvo. Ko rečete: "Dajte mi zavetje", bomo popravili vaša razbita okna," je napisano v oglasu, ki je bil objavljen v časopisu z datumom 17. avgust. Omenjene besede so pomenljive, saj so uporabljene tudi v nekaterih najbolj znanih uspešnicah te glasbene skupine.

Oglas poleg tega usmerja bralce na spletno stran, na kateri se morajo uporabniki, ki bi jih novi "posel" zanimal, prijaviti in označiti svoje zanimanje. A pogoje zasebnosti je podpisala založba skupine, Universal Music Group (UMG).

Nekateri najzvestejši spremljevalci zasedbe so prepričani, da so člani skupine na tak način namignili, da bodo v kratkem izdali nov album in da so se odločili za "kreativno oglaševanje". Ugibajo, ali bo morda naslov albuma Hackney Diamonds ali pa bo to morda naslov njihovega prvega singla.

60 let na glasbenem prizorišču

Skupina The Rolling Stones je lani 60. obletnico delovanja praznovala z evropsko turnejo, med katero so se ustavili v desetih državah. Zasedba pa novih skladb, posnetih v studiu, ni izdala vse od albuma A Bigger Bang, ki je izšel leta 2005.

Predstavniki skupine se na ugibanja oboževalcev še niso odzvali.