The Tide so poskrbeli za inovacijo na glasbenem prizorišču: na njihovi uradni spletni strani si lahko vsak izdela svoj ovitek za album Kings of the Hill. Foto: Aljoša Korenčan
The Tide so poskrbeli za inovacijo na glasbenem prizorišču: na njihovi uradni spletni strani si lahko vsak izdela svoj ovitek za album Kings of the Hill. Foto: Aljoša Korenčan

Koncert bo v ljubljanskem Orto baru v petek, 5. novembra, ob 22.00.
The Tide (ne zamenjujte jih s primorsko skupino Tide) so si v letih ustvarjanja melanholičnega rocka pridobili sloves izvrstnih izvajalcev v živo, ki dihajo in čutijo z glasbo, ki jo ustvarjajo. Delo zadnjih dveh let so zdaj strnili v 11 novih skladb, med katerimi sta tudi skladbi Monday Sleeper in Do you worry now?, ki sta bili prvič in v drugačni različici že predstavljeni v oddaji Izštekani in pozneje objavljeni v okviru "izštekanega" albuma Live & Clean.
Decline aktualni singel
Na mestu producenta je znova njihov basist Dejan Osterman. Ostermana pa bomo lahko na koncertu videli v novi vlogi, in sicer kot vokalista. Prav on je namreč glas, ki stoji za aktualnim udarnim singlom Decline, ki ga spremlja precej poletni in ne ravno tidovski video njihovega dežurnega režiserja Mihe Knifica.
Decline je morda še največji odmik od njihovega sloga, v katerem se čutna besedila prepletajo z glasbenim eksperimentiranjem. Pri drugih skladbah bo mikrofon znova v rokah "uradnega" pevca Tomaža Štularja.
Omeniti velja še en singel z novega albuma, Snow. Video zanj predstavljajo odlomki Knificevega kratkega filma Lovec oblakov, ki je vzbudil kar precej pozornosti - tako kritikov kot javnosti in rumenega tiska. V njem namreč najdemo prizor, v katerem Katarina Čas oralno zadovoljuje Gregorja Skočirja.
V spodnji galeriji utrinki z zabave ob izidu albuma Kings of the Hill 25. oktobra v Kranju.
K. S.