Tilen Artač kot Stane Mancini, Janko Ropret in Lado Bizovičar

Tilen Artač, voditelj letošnjega izbora za Popevko, si je tudi pri vodenju pevskega tekmovanja dal duška s svojimi značilnimi imitacijami, ki so njegov zaščitni znak. Z njimi se je sprehodil od črno-belih začetkov popevke do njenih sodobnih barvnih izvedb, privoščil pa si je tudi voditeljskega kolega Lada Bizovičarja.

Najprej sta skupaj s članico žirije in prejšnjo zmagovalko Popevke Evo Hren poustvarila legendarni zimzeleni duet Marjane Deržaj in Staneta Mancinija Kako sva si različna z nekoliko prirejenim besedilom. Deržaj in Mancini sta se v skladbi namreč prerekala o blejski žičnici na stražo, prvi povojni turistični žičnici pri nas. Voditelja letošnje Popevke pa sta se glasbeno prerekala o svojem okusu za glasbo – razen o tem, da komaj pričakujeta letošnjo popevko.

Sledil je pozdrav še ene legende Popevke Janka Ropreta, seveda v Artačevi izvedbi. Pozdravil je tako televizijske kot radijske poslušalce in se pošalil, da tudi ti letos Popevko spremljajo v barvah. Ropret je zapel nekoliko prirejeno zimzeleno melodijo Zemlja pleše. Trojček imitacij je Artač sklenil v sodobnosti, s posnemanjem svojega voditeljskega kolega Lada Bizovičarja.