Petra Onderuf, foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca
Petra Onderuf, foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca

Trio, ki združuje morda na prvo poslušanje neznačilno kombinacijo instrumentov – violina, basklarinet ali klarinet (včasih ju zamenja kaval) in bobni – v svojih avtorskih skladbah raziskuje zvočne meje in temeljne jazzovske motive prepleta z elementi tradicijske glasbe. Zasedba deluje od leta 2022.

Koncerti tria Onderuf/Malempre/Antoli

25. oktober - Musicorum Porcia, Spittal an der Drau
26. oktober - Art kavarna Odeon, Izola
27. oktober - Minoriti, Maribor

Petra Onderuf se je rodila na Slovaškem, sprva je študirala klasično violino, nato pa je svoje zanimanje usmerila v študij jazzovske violine in kompozicije na konservatoriju v Celovcu. Svoj glasbeni izraz je pozneje z dodatnim izobraževanjem razširila tudi v druge zvrsti, zanimata jo predvsem etnoglasba in folk. Sodeluje s številnimi zasedbami in glasbeniki, trenutno najbolj aktivno z Wild Strings Triom in svojim kvartetom, sodeluje pa tudi v gledaliških in plesnih predstavah ter filmskih projektih.

Oscar Antolí se je rodil na jugu Katalonije, tam je tudi diplomiral iz jazzovske in sodobne glasbe, magistrski študij iz turške glasbe pa je končal v Rotterdamu. Zadnjih nekaj let živi in ustvarja na Dunaju. Slovensko občinstvo ga je lahko slišalo že večkrat na različnih festivalih, med drugim je nastopil na Plavajočem gradu. Leta 2019 je izdal prvenec Penínsulas, lani pa s svojim kvartetom album Isthmus.

Guillaume Malempré prihaja iz Belgije. Igranje jazzovskih bobnov je študiral na kraljevem konservatoriju v Bruslju, je član številnih zasedb, med drugim vodi tudi projekt Spring Sound Project. Njegovo glasbeno zanimanje obsega različne sloge in (pod)zvrsti, pogosto jih tudi kombinira s tradicijsko glasbo.

V Prvi vrsti so predstavili pet avtorskih skladb: Chop or what (Petra Onderuf), Urbex (Petra Onderuf, Guillaume Malempré, Oscar Antolí), Afros (Oscar Antolí), Voyage (Guillaume Malempré) in Poli-not-cute (Oscar Antolí).

Onderuf/Malempre/Antoli
Onderuf/Malempre/Antoli