Orto fest je v svoji zgodovini gostil že več kot 600 glasbenih skupin in izvajalcev. Žanrsko se naslanja predvsem na rokovsko glasbo, daje pa prostor tudi drugim glasbenim zvrstem s poudarkom na kakovosti in izvirnosti določenega trenutka, so zapisali organizatorji. Letošnja izvedba bo zaradi varnosti trajala od septembra do decembra. Septembrski sklop koncertov bo uvedla slovenska skupina T.M.S. Crew, v prihodnjih tednih pa se bodo na odru Orto bara zvrstili še: Hamo & Tribute 2 Love, Zmelkoow, najbolj prepoznaven slovenski kantavtor Adi Smolar, Avtomobili, raperja Slon in Sadež, ki bosta pripravila "večer simpatično preglasne glasbe in nesimpatično prepametnih besedil”, Koala Voice, Alo!Stari ter drugi.

Za 11. december organizatorji Orto festa napovedujejo pravi "festival v festivalu". Zvrstile se bodo domače metalske zasedbe Interceptor, ki slavijo 30. obletnico delovanja, Sarcasm, Mist, State Of Fiction, Quad Damage in Marax, na odru pa se jim bosta pridružila Tinkara Kovač in Davor Klarič.

Sklepni dogodek letošnjega Kriznega Orto Festa bo 19. decembra s koncertom srbskih Partibrejkers.

V Orto baru obiskovalce koncertov prosijo, naj se ob vstopu na prireditve držijo priporočil NIJZ-ja za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Med drugim naj v lokal vstopajo zdravi, v času obiska nosijo obrazne maske in ob prihodu obvezno oddajo obvestilo o obdelavi osebnih podatkov.