Med drugim so odpovedali Rock am Ring in Rock im Park. Foto: EPA
Med drugim so odpovedali Rock am Ring in Rock im Park. Foto: EPA

Vlada je namreč v sredo sporočila, da razmišlja o podaljšanju prepovedi zbiranja na javnih dogodkih najmanj do konca avgusta. Že pred to napovedjo so organizatorji odpovedali tudi poletni metalski festival Wacken Open Air.

Rock am Ring je lani na dirkališče Nürburgring pritegnil 85.000, Rock im Park v drugem največjem bavarskem mestu pa 70.000 ljudi.

Organizatorji so skupno na obeh festivalih letos pričakovali približno 175.000 obiskovalcev, ki bi se udeležili že razprodanih koncertov od 5. do 7. junija. Tako so odpovedali nastope zasedbam, kot so Green Day, Volbeat in System of a Down.

Podjetje Live Nation je ob odpovedi izrazilo razočaranje in dodalo, da ta neizogiben ukrep razumejo, hkrati pa že zrejo v prihodnje leto, ko bosta sorodna festivala Rock am Ring in Rock im Park predvidoma potekala v drugem junijskem koncu tedna.

Odpoved festivalov sledi sporazumu nemške zvezne vlade in 16 zveznih dežel, da najmanj do konca avgusta prepovejo vse večje javne prireditve, saj želijo preprečiti širjenje novega koronavirusa.

Že predtem pa so odpovedali poletni festival Wacken Open Air, ki je bil v Wacknu v zvezni deželi Schleswig-Holstein napovedan konec julija. Do odpovedi jim je uspelo prodati 75.000 vstopnic.