Odločitev, da bodo za svoj rojstni dan predvsem glasbeni, je po besedah Neje Jerant, novinarke Vala 202, padla zato, ker ke, čeprav je radio medij z veliko glasbe, v zadnjem letu zaradi pandemije covida-19 primanjkovalo predvsem koncertov, na katerih je prisoten stik v živo.

#Dan202 posnetek uličnih nastopov
Val 202 praznuje 49. rojstni dan

Tako ustvarjalci kot tudi poslušalci Vala 202, ki se je sicer prvič oglasil leta 1972, dnevno pa ga spremlja več kot 200 tisoč poslušalcev, so praznovali v treh različnih mestih, kjer se je odvilo kar devet glasbenih nastopov. Koncertni odri so tako v Ljubljani, Kopru in Mariboru za Dan 202 po mesecih omejitev in ukrepov za 49. obletnico drugega programa Radia Slovenija znova zaživeli.

Val 202 je za glasbenike poskrbel tudi v težkih časih

Glasba med pandemijo covida-19 sicer ni zamrla – poslušanost Vala 202 se je namreč stopnjevala, vendar pa so na koncertih doma predvsem glasbenikom manjkali aplavzi in stik v živo. "Že skoraj eno leto nisem imel koncerta, tako da hvala bogu, da se vse skupaj spet začne," je povedal raper Klemen Klemen, ki pa je tudi priznal, da je trema vseeno spet prisotna.

"Val 202 se kljub tem težkim časom za glasbenike trudi ustvarjati koncerte, vse leto so se med pandemijo covida-19 trudili in jaz kot glasbenik sem jim neizmerno hvaležen," je poudaril raper Emkej, ki se je med občinstvom počutil odlično, Val 202, najbolj poslušan radio v Sloveniji, posluša skoraj vsak dan. "V naš program vključujemo tudi multimedijo, ampak vedno se vračamo h koreninam – smo na terenu, bodisi pri športu, znanosti, drugih družbenih temah in pa seveda na koncertih," je še pojasnil Luka Hvalc, urednik uredništva dnevno-aktualnega programa Vala 202.