The Beatles so svoj debitantski album posneli v 12 urah. Foto: EPA
The Beatles so svoj debitantski album posneli v 12 urah. Foto: EPA

Debitantski album zasedbe Beatles Please Please Me bo namreč letos praznoval 50 let, zato so se mu britanski glasbeniki v sodelovanju z BBC-jem odločili pokloniti malo drugače - s ponovitvijo maratonskega snemanja.

Član zasedbe Simply Red, Mick Hucknall, valižanska zasedba The Stereophonics in še nekateri drugi glasbeniki se bodo, tako kot pred pol stoletja John Lennon, Paul McCartney, George Harrison in Ringo Starr, za 12 ur zaprli v studio Abbey Road in v istem vrstnem redu, na isti način posneli celoten album.

Dogodek bodo 11. februarja v živo prenašali tudi na drugem programu BBC-jevega radia, posneli pa bodo tudi dokumentarec z naslovom 12 Hours to Please Me, ki ga bodo predvajali štiri dni pozneje, poroča BBC. Pri snemanju dokumentarnega feljtona in posebne oddaje, ki bo slavila izjemno dediščino zasedbe, bodo sicer sodelovali tudi nekateri posamezniki, ki so leta 1963 Beatlom pomagali ustvariti njihov prvi album - npr. inženir Richard Langham in tiskovni predstavnik skupine Tony Barrow.

Spodaj si lahko osvežite spomin na naslovno skladbo albuma ali pa ga poslušate v celoti.