Alya je pesem posnela novembra v Parizu. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Alya je pesem posnela novembra v Parizu. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
V spotu so predstavljene številne katarske znamenitosti. Foto: YouTube

Live it, kot je naslov himne, so posneli novembra v Parizu, kot je povedala Alya za MMC, pa ji je bilo v čast sodelovati pri tako velikem projektu s takšno ekipo.

24-erica izvajalcev predstavlja 24 udeleženk turnirja ter je tako predvsem promocija enotnosti in mednarodnega sodelovanja, pravijo organizatorji. Pesem je posneta v angleščini in arabščini, na čelu izvajalcev je znani katarski pevec Fahad Al Kubaisi, postavo pa dopolnjujejo še člani katarskega filharmoničnega orkestra in mladinskega pevskega zbora Sivar, ki ga je postavil otroški kanal Al Džazire, da bi omogočil pevsko udejstvovanje nadarjenim arabskim otrokom.

V videu sicer ni nobenega prizora rokometa, ampak gledalce popelje na popotovanje od Katarja z vsemi svojimi znamenitostmi do držav, ki bodo sodelovale na prihajajočem prvenstvu.

Od Lane Jurčević do Aleksandra Ribaka
"Uradna himna nedvomno izpolnjuje svoj namen grajenja mostov, ob tem pa krepi komunikacijo z državami ter ustvarja občutek enotnosti in povezanosti," je povedal Al Kubaisi.

Himno sta napisala Amir Teima in Shady Ahmed, uglasbil jo je Sveinung S. Nygaard, izvajalci pa so ob Alyi še Aleksander Ribak (Belorusija), Carmen Suleiman (Egipt), Charlee (Avstrija), Daniel Kajmakoski (Makedonija), Daniela Herrero (Argentina), Ewa Farna (Češka), Fallulah (Danska), Francisca Valenzuela (Čile), Hasan Karbech (Tunizija), Jon Jonsson (Islandija), Lana Jurčević (Hrvaška), Lucas Silveira (Brazilija), Marija Šestić (BiH), Nyusha (Rusija), Oceana (Nemčija), Ola (Švedska), Pablo Lopez (Španija), Rafal Brzozowski (Poljska), Šahab Tiam (Iran), Amine Djemmal (Alžirija) in Džaber Al Kaser (Savdska Arabija).

Prvenstvo se začenja 15. januarja, sklene pa 1. februarja.