Čeprav so Blue na glasbenem prizorišču že desetletje, dva izmed članov zasedbe še nista dopolnila niti 30 let. Foto: EPA
Čeprav so Blue na glasbenem prizorišču že desetletje, dva izmed članov zasedbe še nista dopolnila niti 30 let. Foto: EPA

V Düsseldorfu bodo člani deške skupine predstavili svoj novi singel I Can. Blue so sicer razpadli leta 2005, nato pa so se štiri leta pozneje spet združili za nekaj koncertov. Član zasedbe Simon Webbe je povedal: "Vedno sem si želel zastopati svojo državo, tako da je to resnično razburljiva izkušnja za Blue."

Skupina je nastala leta 2001, odtlej pa je po poročanju BBC-ja po svetu prodala več kot 13 milijonov plošč, dobila dve nagradi brit in bila trikrat prva s singli na britanskih lestvicah. Po besedah člana Duncana Jamesa (poleg njega in Webbea zasedbo sestavljata še Lee Ryan in Antony Costa) Blue letos praznujejo 10 let in zdelo se jim je, da bi bilo sodelovanje na Evroviziji "lep način za praznovanje obletnice".

BBC: "Blue so popolna izbira"
Aprila bodo na BBC-ju predvajali tudi enourni dokumentarec, ki bo prikazal priprave fantov na nastop v Nemčiji. Kamere jih bodo spremljale na snemanjih v studiu, na promocijski turneji po Evropi in sprejemanju nasvetov od kolegov v glasbenem poslu.

Katie Taylor, vodja zabave in dogodkov na BBC-ju, je povedala, da so v medijski hiši izjemno zadovoljni, da so našli zasedbo, ki še presega vsa merila za odličen nastop. "Blue so popolna izbira in izjemno ponosni smo, da nas bodo letos zastopali na Evroviziji."

Lani je na Evroviziji zmagala nemška najstnica Lena Mayer-Landrut, najstnik Josh Dubovie, ki je Britance zastopal s pesmijo Peta Watermana, pa je dobil le 10 točk in se uvrstil na zadnje mesto. Bodo imeli letos Britanci več sreče?

Finale izbora za pesem Evrovizije bo 14. maja, slovenskega predstavnika pa bomo izbrali 27. februarja na izboru Ema, s katerega bo izčrpno poročal tudi MMC.

Prilagamo največje uspešnice skupine Blue. Morda boste presenečeni, koliko jih poznate ...