V Kellyjinem življenju je na prvem mestu glasbena kariera, zato pogosto nima časa za zmenke, si pa želi fanta, ki ima svoje ustaljeno življenje in bi se bil pripravljen 'spopasti' z rumenim tiskom in zahtevami glasbene industrije. Foto: EPA
V Kellyjinem življenju je na prvem mestu glasbena kariera, zato pogosto nima časa za zmenke, si pa želi fanta, ki ima svoje ustaljeno življenje in bi se bil pripravljen 'spopasti' z rumenim tiskom in zahtevami glasbene industrije. Foto: EPA
Beyonce
Zvezdnica te dni počitnikuje skupaj s partnerjem raperjem Jay-Z-jem. Med drugim sta se ustavila tudi pri sosedih - v Dubrovniku - kjer sta privabljala poglede številnih radovednežev in tudi fotografov (zgodba enega izmed njih pa še vedno odmeva v medijih). Foto: Reuters
Seka Aleksić
Srbska zvezdnica je v teh dneh zaposlena s snemanjem novega videospota, v katerem se bo pojavil njen novi fant, profesionalni telesni stražar Veljko Piljikić. Foto: EPA

Ob poslušanju uspešnic Halo (Beyonce) in Already Gone (Clarkson) se marsikateri poslušalec zmede, saj je v zadregi, katero od zvezdnic posluša.

Konec prejšnjega meseca je Kelly, zmagovalka ameriškega idola leta, zavrnila namigovanja, da je kopirala Beyoncein prvenec. "Nikoli nisem slišala pesmi z naslovom 'Halo'. Njen album je prišel na prodajne police, ko je bil moj v tisku," je za CBC pojasnjevala Kelly.

Teksašanka je pojasnila, da je podobnost med njunima pesmima rezultat dela pod isto producentsko taktirko – Ryana Tedderja, ki ga številni poznajo bolj po pevski vlogi v skupini One Republic (skupina je v sodelovanju s producentom Timberlandom poskrbela za svetovno uspešnico Apologize).

"Z Ryanom sva se spoznala prek založniške hiše, še preden je začel sodelovati z Beyonce. Skupaj sva napisala šest pesmi in štiri ali pet jih je končalo na albumu," je še dodala Kelly.

En krivec, dve žrtvi
"Nihče ne bo doma ob poslušanju pesmi pomislil, da je Ryan Tedder dal Beyonce in Kelly isto melodijo, na katero sta napisali besedilo. Ne. Preprosto bodo rekli, da je ena kopirala od druge. Zato sem poklicala Ryana in ga vprašala, zakaj je to naredil," je razlagala Kelly.

Nekdanja natakarica se je bojevala z založniško hišo in nasprotovala izidu pesmi, toda naletela je na gluha ušesa. "Na koncu so jo izdali brez mojega dovoljenja. Bedno je. Ampak to je ena od stvari nad katero nimam oblasti," je potarnala Kelly.

Glavni krivec za zmešnjavo ni ostal brez obrambe. V uradni izjavi za medije je med drugim zapisal, da je Already Gone ena najbojših pesmi, kar jih je napisal od pesmi Bleeding Love. "Gre za dve popolnoma različni pesmi, v katerih so drugačni aranžma, melodija in besedili. Nikoli ne bi opeharil umetnic, kot sta Kelly Clarkson in Beyonce," se je branil Ryan.

Omenimo še, da je Ryan napisal pesem za britansko r'n'b pevko Leono Lewis, vendar je potem prišla v Beyonceine roke.

Sporni Beyoncein album?
Pesem Halo je ena od številnih uspešnic, ki sestavljajo album I Am … Sasha Fierce, ki ga je Beyonce predstavljala na turneji, nedaleč stran od nas – aprila na koncertu v Zagrebu.

Srbsko-ameriški dvoboj
Na Beyonceinem najnovejšem albumu je še ena "sporna" pesem, in sicer Radio. Začetek pesmi je harmonično in melodijsko identičen pesmi Aspirin, srbske turbofolk dive Seke Aleksić. Podobnost je razburila avtorja skladbe Miloša Roganovića in Filipa Miletića do te mere, da zdaj razmišljata o tožbi.

Spodaj lahko prisluhnete vsem omenjenim skladbam.

Beyonce - Halo

Kelly Clarkson - Already Gone

Beyonce - Radio

Seka Aleksić - Aspirin