Množica se je najbolj razvnela pri uspešnicah Pržiii in No sikiriki. Foto: MMC RTV SLO
Množica se je najbolj razvnela pri uspešnicah Pržiii in No sikiriki. Foto: MMC RTV SLO
Maajka v Cvetličarni
Pržiii in No sikiriki z Edom Maajko

V svojem slogu je dodal, da bo zdaj, ko bodo na nogometnem prvenstvu igrali Slovenci in Srbi, lahko spremljal vsaj nekaj "domače zvenečih" priimkov. Eden najboljših raperjev z območja nekdanje Jugoslavije je tokrat nastopil v "prenovljeni" Cvetličarni, v kateri pa bistvene prenove nismo opazili. V notranjosti so en točilni pult premaknili na drugo mesto, na prostem pa je pokrita kadilnica z večjim točilnim pultum. Stranišča še vedno niso v ravno zavidljivem stanju ...

Desno spodaj si oglejte tudi videoutrinke s koncerta.


Edin Osmić, danes bolj znan pod imenom Edo Maajka, se je rodil 22. 12. 1978 v Brčkem, leta 1992 pa je med vojno vihro pobegnil na Hrvaško, kjer živi in ustvarja še danes. Prvenec Slušaj mater je izdal leta 2001 pri založbi Menart in takoj so ga opazili na Hrvaškem, v BiH-u, Srbiji in pri nas. Z drugim albumom No Sikiriki je potrdil status enega najboljših MC-jev na Balkanu. Leta 2004 je izšel album z naslovom Stig'o čumur, lani pa je Edo predstavil svojo najnovejšo ploščo z naslovom Balkansko, a naše.

V hitrih ritmih o resnih temah
Pesmi Eda Maajke s podlago utripajočih basov govorijo o resnih temah: o socialni neenakosti, ljubezni, sovraštvu, vojni, nacionalizmu, hiphopu, grafitih in še čem ... življenjske izkušnje so raperja zaznamovale za vse življenje. Je pa ohranil svoj značilni smisel za humor, s katerim po navadi dobrohotno zbada slovenske "brate".

Na odru je Eda ves čas spremljal MC Frenkie, za glasbeno podlago pa je skrbel nepogrešljivi DJ Soul. Gost na koncertu je bil tokrat Kandžija, mladi hiphoper iz Osijeka.

Znani obrazi na koncertu
Med občinstvom smo opazili tudi slovenskega raperja Zlatka in DJ-ja K'Powa, v ritmih Edovih uspešnic in novih skladb pa se je pozibaval tudi avtor uspešnice Čefurji raus!, režiser Goran Vojnović.

Kot je obljubil Maajka, se prihodnje leto - menda enkrat v aprilu - vrača k nam s svojo spremljevalno skupino.

Maajka v Cvetličarni
Pržiii in No sikiriki z Edom Maajko