Priljubljen dalmatinski pevec bo v četrtek in petek zabaval ljubljansko občinstvo. Foto: EPA
Priljubljen dalmatinski pevec bo v četrtek in petek zabaval ljubljansko občinstvo. Foto: EPA
Gibonni - Toleranca

Gibonni se v Ljubljano, za katero je že večkrat povedal, da je eno od njegovih najljubših koncertnih prizorišč, vrača po uspešnem koncu prvega dela turneje "Toleranca Tour 2010", ki je vključevala šest hrvaških mest - Bjelovar, Osijek, Zagreb, Umag, Zadar in Varaždin. Ker je bilo zanimanje za prvi koncert tako veliko, je Gibonni v Ljubljani dodal še en koncert, ki se bo zgodil le dan po prvem, v petek, 4. junija 2010.

Poleg Gibonnija se bodo na odru v Križankah predstavili tudi odličen bend in številni posebni glasbeni gostje. Na odru bo Gibonniju družbo tako delal Damir Urban, ki bo z njim izvedel kar nekaj skladb (Posoljeni zrak i razlivena tinta, Toleranca ...), v Ljubljano pa prihaja tudi zvesta Gibonnijeva spremljevalka Maya Azucena, ki s svojim nastopom vedno zablesti in očara.

Gibonni niza uspeh za uspehom
Naslovna pesem albuma Toleranca, katere videospot smo pred kratkim ekskluzivno predstavili na MMC-ju, je že več tednov na vrhu lestvic slovenskih in hrvaških radijskih postaj, album Toleranca pa je že 12 tednov zapovrstjo najbolje prodajan album tako v Sloveniji kot tudi na Hrvaškem. Gibonni je za prodajo albuma v Sloveniji že prejel tudi platinasto ploščo.

Gibonniju, ki sicer sliši na ime Zlatan Stipišić, je bila glasba položena v zibko. Rodil se je v družino z dolgoletnimi glasbenimi izkušnjami, saj je bil njegov oče Ljubo cenjen skladatelj, svojo glasbeno pot pa je začel v metalski skupini Osmi putnik. V začetku 90. letih prejšnjega stoletja se je podal na samostojno pot in od takrat nizal uspešnico za uspešnico. Njegove skladbe so združevale elemente rocka, popa in dalmatinske glasbe, kmalu pa je postal izjemno priljubljen tako na Hrvaškem kot v drugih državah nekdanje Jugoslavije.

Spodaj si lahko ogledate nekaj Gibonnijevih uspešnic, na desni strani pa spot za skladbo Toleranca, ki smo jo ekskluzivno predstavili na MMC-ju.

Ovo mi je škola
Činim pravu stvar
Oprosti
Mirakul
Vrime da se pomirim sa svitom
Žeđam
Gibonni - Toleranca