V finalni oddaji Misija Evrovizija so se borile Eva Boto, dvojčici Prusnik in Nika Zorjan, krajši konec pa je potegnila slednja. Foto: Žiga Culiberg
V finalni oddaji Misija Evrovizija so se borile Eva Boto, dvojčici Prusnik in Nika Zorjan, krajši konec pa je potegnila slednja. Foto: Žiga Culiberg
Nika Zorjan
Nika Zorjan se je morala posloviti. Foto: MMC RTV SLO

Najprej je napočil čas za že znane pesmi in tekmovalke so se tako predstavile s pesmimi, ki so nam jih zapele že v prejšnjih oddajah - Nika Zorjan je zapela pesem Listen, dvojčici Prusnik, ki sta ponovili pesem Samo malo, Eva Boto pa Because Of You.

Nato so prišle na vrsto evrovizijske uspešnice - Nika Zorjan je v francoščini zapela pesem Ne partez pas sans moi, s katero je leta 1988 Celine Dion pripela zmago Švici, dvojčici Prusnik sta v ukrajinščini zapeli Wild Dances, s katero je Ruslana leta 2004 prinesla zmago Ukrajini, Eva Boto pa je v angleščini zapela aktualno evrovizijsko zmagovalko - pesem Running Scared, s katero sta Ell in Nikki poskrbela, da je šla zmaga v Azerbajdžan.

Tekmovalke so za konec premierno predstavile še himno oddaje Misija Evrovizija z naslovom Čas za nas, ki je poleg že znane melodije zdaj dobila tudi besedilo, vseh devet nastopov pa si lahko ogledate v priloženih videoposnetkih!

Izbirali bomo tudi pesem, ne samo pevko
Na Emi 2012, ki bo na sporedu 26. februarja, se bo torej odločalo samo še med Evo Boto in dvojčicama Prusnik, samo zanje bodo na RTV Slovenija naročili posebne skladbe pri uveljavljenih avtorjih, objavljeno pa bo tudi vabilo domačim in tujim avtorjem za pripravo skladb, izbor najboljših med njimi bo opravila posebna strokovna komisija. Na Emi torej ne bomo izbirali samo nove slovenske predstavnice, pač pa tudi pesem, ki nas bo predstavljala.

EVA BOTO

NIKA & EVA PRUSNIK

NIKA ZORJAN