Idi se je aprila 2009 pridružila pevka Petra Cigoj, ki je dopolnila manjkajoči del sestavljanke: kitarista Marka Turkalja in treh Prekmurcev: basista Jerneja Šavla (Psycho-Path), bobnarja Davida Halba (Sphericube) in 'čarodeja' na klaviaturah Kleemarja. Davida pa je v začetku leta nadomestil Ivan Levčić Levi. Foto: Facebook stran Lollobrigide
Idi se je aprila 2009 pridružila pevka Petra Cigoj, ki je dopolnila manjkajoči del sestavljanke: kitarista Marka Turkalja in treh Prekmurcev: basista Jerneja Šavla (Psycho-Path), bobnarja Davida Halba (Sphericube) in 'čarodeja' na klaviaturah Kleemarja. Davida pa je v začetku leta nadomestil Ivan Levčić Levi. Foto: Facebook stran Lollobrigide
Lollobrigida
Lollobrigida je kot naročena za vse ljubitelje punk in electro clash/trash glasbe, Ladyhawke, Denis & Denis, Videosex, Sigue Sigue Sputnik, New Order, Erasure, Bananarama, Pips, Chips & Videoclips, Sphericube, Kleemar in Psycho-Path. Foto: Facebook stran Lollobrigide
Lollobrigida
Duet, ki se je na glasbeni zemljevid uvrstil z albumom Cartoon Explosion leta 2005, se je razvil v kvintet. Ta pa se je razšel tik pred izidom drugega albuma Lollobrigida Inc. Tako se je "sam svoj karaoke show" spremenil v superskupino samih zvenečih imen, med katerimi sta danes tudi dva Prekmurca. Foto: SAFFRON

Prekmursko-hrvaška elektro bubblegum popzasedba Lollobrigida z novim videospotom za skladbo Sex on TV, sex on the radio počasi napovedujejo izid njihovega novega studijskega izdelka.
V videospotu je članom skupine uspelo združiti najbolj popularne televizijske voditeljice in voditelja iz republik nekdanje skupne države. Tako lahko poleg Katarine Čas, v njem zasledimo tudi Mio Kovačić, Marijano Batinić, Ivo Šulentić, Petro Nižetić, Uno Senić in Ivana Šarića.
Več o samem snemanju pa si lahko preberete spodaj.


"Lollobrigida s spotom želijo na šaljiv 'lollobrigidovski' način prikazati, kaj vse so ljudje dandanes pripravljeni storiti za uspeh na TV-zaslonih," piše v vašem sporočilu za javnost. Glede na to, da sta z Ido zelo dejavna v medijih, česa pravzaprav ljudje ne bi storili za uspeh?
Jernej: V bikiniju se zagotovo ne bi fotografiral (smeh). Sicer pa verjemi, da Ida zelo dobro pozna temo. Besedilo morda zveni plehko, a ima sporočilo. Treba je poslušati med vrsticami.
Ida: Jaz bi se fotografirala v bikiniju. Briga me. Ne bi bil neki turboseksi prizor, ampak če mi uspe nagovoriti Jerneja, bom vsaj bolje videti na fotki (smeh).

Kako to, da ste k sodelovanju povabili znane televizijske obraze? Tega do zdaj nismo videli v vaših spotih, razen prisrčnih otrok v spotu Miss Right and Mr. Wrong.
Ida:
Tako je naneslo, da pesem in spot govorita o javnih osebah. Še posebej o teh s televizije. Glede na to, da tudi sama delam za HRT, sem vsem kolegom povedala, kaj počnemo, slišali so pesem in se nekako identificirali s sporočilom besedila. Ljudi dandanes tako ali tako zanima samo seks. Nobenega ne zanima, s čim se ukvarjaš, katere oddaje delaš, kakšni so tvoji načrti. Samo s kom spiš in kako pogosto. Prav zato smo poiskali voditeljice, voditelje, obraze z ekranov celotne “regije” in jih postavili v različne seksi okoliščine znotraj znanih televizijskih formatov, kot so kvizi, verske oddaje, Zvezde plešejo in tako dalje.

Po kakšnem ključu ste jih izbirali?
Ida:
Lepota in erotičnost. Rekli smo, da je to že res, a seks prodaja izdelek (smeh). Poleg tega so vsi moji prijatelji.
Jernej: Res je. Vsi so seksi, a tudi pametni. Vsak od njih dobro ve, kaj počne in zakaj česa ne počne.

Če se vrnemo malo k sporočilu, ki ga želite s spotom sporočiti, kaj vse pa bi Lollobrigida še naredila za večjo prepoznavnost? Ali ste zadovoljni s tem, kar ste dosegli do zdaj?
Ida:
Mi smo presrečni. Delovanje v bendu nam pomeni konjiček, ki pa nam je vsem velika strast. Potujemo vsak konec tedna, se družimo, snemamo videe, igramo po festivalih. Živimo življenje najstnikov iz ameriških komedij.
Jernej: Se strinjam. Moj odgovor bi bil bolj zlajnan. Vsekakor smo zadovoljni. Malo smo zadeti od tega, kar se nam dogaja. A hočemo še in več. Muzika, koncerti ... to je droga.

Ste ena izmed skupin, ki pri prodiranju na tuje trge vztraja pri hrvaškem jeziku. Po vašem mnenju - je besedilo v angleščini dovolj, da skupina začne sanjati o tujini? Kaj potrebuje?
Ida:
Tujina? Nam je Slovenija tujina. Ta naša regija je povsem dovolj zanimiva. To je velik prostor od Makedonije do Ljubljane, od Vardarja pa do Triglava (smeh). Nikoli nisem razmišljala o čem večjem v tujini. Ne potrebujemo še tega. Bend imamo v prostem času, smo v “normalnih” službah. Sploh ne vem, ali bi imeli čas za evropsko turnejo. To, kar imamo, povsem zadostuje našim apetitom, narediti dobro žurko našim “sonarodnjakom”, ki razumejo hrvaško-srbski jezik. To je jezik v katerem pišem, in bi mi bilo povsem nenaravno forsirati nekaj tretjega in se delati Francozinjo.
Jernej: Saj ravno to! Će smo povsem pravnoformalni, potem smo uspešni v tujih državah, ki pa jih očitno še ne dojemamo kot tuje. Bolj so nam domače, naše. Saj veš, regija ... pa take stvari. S Kleemarjem sva po taki logiki uspešna, mogoče celo znana, predvsem v tujini. Kaj pa je bendu treba za preboj? Neki X-factor, preblisk, ampak ob pravem času na pravem kraju? Kaj pa vem? Če se ima zgoditi, se bo zgodilo. Če ne, pač ne.