Skupina Jazz Station je zmagovalka 31. festivala Melodij morja in sonca. Foto: MMC RTV SLO
Skupina Jazz Station je zmagovalka 31. festivala Melodij morja in sonca. Foto: MMC RTV SLO
Lorella Flego in Peter Poles
Lorella in Peter sta nas popeljala skozi glasbeno obarvan večer. Foto: RTV SLO
Rezultati glasovanja
Strokovna žirija je največ glasov podelila Janezu Bončini Benč, občinstvu pa je bila najbolj všeč Petra Pečovnik. Foto: MMC RTV SLO
Jazz Station: DELAM, KAR SE NE SME

Po enoletnem premoru je znova zazvenel poletni slovenski glasbeni festival Melodije morja in sonca, ki je postregel s številnimi preobrati. Po glasovih strokovne žirije se je zmaga nasmihala legendarnemu Janezu Bončini Benču, a so glasovi publike v Avditoriju in glasovi televotinga kmalu spremenili tok dogajanj.

Na prvem mestu sta se po podeljenih glasovih znašli skladbi Delam, kar se ne sme (skupina Jazz Station) in skladba Še živim (Petra Pečovnik), a je pravilnik določil, da zmaga roma v roke skupine Jazz Station, saj je ta prejela več glasov strokovne žirije. Slednja drugouvrščeni Petri Pečovnik ni podelila niti enega glasu.

Prireditev - kot veleva tradicija - je gostil portoroški Avditorij, skozi večer "morsko" obarvanih popevk pa sta nas popeljala znana televizijska obraza Lorella Flego in Peter Poles.

Vajeti znova v rokah RTV Slovenija
Ker lani festivala ni bilo, je treba za zadnjega zmagovalca pobrskati po spominu - se še spomnite Mance Špik, ki je s skladbo Baila baila baila slavila leta 2007?

Festival s sredozemskim pridihom se je na RTV Slovenija začel z oddajo Gremo na morje, gremo na sonce, s katero smo se ozrli tudi na preteklih 30 let festivala.

Na 31. festivalu se je za zmago potegovalo 14 nastopajočih, njihov vrstni red je bil izžreban maja.

Glasovanje razdeljeno na štiri dele
O zmagovalcu so odločali gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem (25 odstotkov), občinstvo v Avditoriju (25 odstotkov), komisija radijskih postaj (25 odstotkov) in strokovna komisija (25 odstotkov). Najboljše čakajo velika nagrada MMS 2009 in nagrade strokovne komisije za najboljše besedilo, aranžma, glasbo, izvedbo in posebna nagrada za najboljšega debitanta.

Jazz Station: DELAM, KAR SE NE SME