Vodja zasedbe Alex Turner velja za enega najbolj nadarjenih besedilopiscev svoje generacije. Foto: EPA
Vodja zasedbe Alex Turner velja za enega najbolj nadarjenih besedilopiscev svoje generacije. Foto: EPA

Skupina svoje odločitve za objavo videoposnetka ni pospremila z izjavo ali z napovedmi v slogu "več prihaja", tako da so govorice, da pesem napoveduje skorajšnji izid novega albuma, le ugibanja.

A videoposnetek, ki spremlja pesem Brick By Brick, vseeno nakazuje prav to, saj na kratko pokaže tudi skupino v studiu med snemanjem. Skladbo je produciral James Ford (Simian Mobile Disco), in to v hollywoodskem studiu Sunset Sound. Skupina je svoj novi album v celoti snemala v Los Angelesu, in čeprav še ni potrjen datum izida, je četverica že napovedala nekaj festivalskih nastopov in dva koncerta v domačem Sheffieldu junija.

Zadnji album skupine Humbug iz leta 2009 je pomenil precejšen odmik od prejšnjega ustvarjanja skupine, pri čemer je imel pomembno vlogo tudi producent Josh Homme. Kritiki so ploščo v večini hvalili, saj naj bi zasedba z njo uspešno prestala preizkus zrelosti.

V priloženem posnetku poslušajte pesem Brick By Brick, ki so ji pri reviji NME dali spodbudno oceno in o njej zapisali, da uteleša duha 70. let. Je pa to, kot so zapisali, najbolj v "pop" usmerjena pesem, kar so jih Arctic Monkeysi posneli zadnje čase.