Spletno stran Norah Jones krasi naslovnica prihajajočega albuma. Foto: Spletna stran Norah Jones
Spletno stran Norah Jones krasi naslovnica prihajajočega albuma. Foto: Spletna stran Norah Jones

Pevka, ki je zaslovela leta 2002 z albumom Come Away With Me, je na svoji strani objavila naslovnico prihajajočega albuma in naslove vseh 12 pesmi, ki jih bo mogoče na njem poslušati. Glasbenica je ob tem v sklopu predstavitve albuma napovedala tudi svetovno turnejo in na strani objavila že nakaj datumov koncertov.

Že pred časom je napovedala, da bo pri nastajanju novega albuma sodelovala s slavnim producentom Brianom Burtonom, poznanim predvsem pod vzdevkom Danger Mouse. Prepričana je, da bo novi album predstavljal korak naprej v njenem umetniškem razvoju.

Štirje samostojni albumi, 10 grammyjev
Kot je znano, je po velikem prodajnem (in kritiškem) uspehu prvega albuma (prodali so ga v več kot 25 milijonih izvodov) Jonesova izdala še tri malo manj kritiško hvaljene, a vseeno uspešne albuma Feels Like Home (2004), Not Too Late (2007) in The Fall (2009). Poleg tega je posnela še dva albuma s svojo kantrizasedbo The Little Willies. Za svoje ustvarjanje je bila med drugim nagrajena z desetimi grammyji.

Navdih za naslovnico plakat za film
Glasbenica, ki je po očetu Indijka in je pred 10 leti navdušila s svojo drugačno glasbo, je priznala še, da so jo za podobo z naslovnice albuma navdihnili plakati ameriškega režiserja seksploatacijskih filmov Russa Meyerja, ki jih je videla v studiu Danger Mousa. Posebej jo je navdušil obraz s posterja za film Mudhoney (1965), ki jo je ves čas snemanja albuma tako privlačil, da si je mislila: "Tako kul je, rada bi bila videti kot ona."

Spodaj si lahko spomin osvežite z nekaterimi njenimi največjimi uspešnicami.