16 let po smrti se je legendarni Tupac vrnil na oder. Foto: You Tube
16 let po smrti se je legendarni Tupac vrnil na oder. Foto: You Tube

V prvem koncu tedna glasbenega festivala Coachella sredi kalifornijske puščave (dogajanje se bo nadaljevalo ta petek) je namreč pred več tisoči razigranimi obiskovalci nastopil Tupacov brezhibno izdelani hologram, ki se je premikal skladno z glasbo in besedili.

Legendarni raper, ki so ga leta 1996 ustrelili v Las Vegasu, starega komaj 25 let, je na Coachelli 2012 "nastopil" v sklopu odrske raperske predstave Dr. Dreja in Snoop Dogga.

Tupac se je sprehajal po odru in odrapal del svoje klasike Hail Mary (v prevodu Zdrava Marija). In kako so dosegli ta realistični videz pokojnega raperja? S kombinacijo živih posnetkov in računalniške tehnologije, poigrali so se seveda tudi z zvokom.

Pozneje se je Pacu na odru pridružil Snoop Dogg (iz mesa in kosti), skupaj sta se spustila v njun hit 2 of Americaz Most Wanted. Na koncu nastopa je pa je Shakurjev hologram izginil v neznano...

Ameriški mediji so se po omenjenem spektaklu obširno razpisali. Nekateri so razglašali, da se je "vrnil Tupacov duh", pri Los Angeles Timesu, na primer, pa niso bili ravno navdušeni, saj so zapisali, da je bilo vse skupaj nepotrebno in neokusno. Poppevka Katy Perry je tvitnila: "Kar zajokala sem, ko sem zagledala Tupaca."

Pri Entertainment Weeklyju so se pošalili, da je tudi hologram Notorious B.I.G.-ja (ta raper je bil leta 1997 ustreljen v Los Angelesu, star komaj 24 let) gotovo že v nastajanju. Po nekaterih teorijah (zarote) naj bi bila umora Tupaca in Biggieja celo povezana ... Več preberite tukaj.