Lena je bila po razglasitvi vidno osupla. Foto: EPA
Lena je bila po razglasitvi vidno osupla. Foto: EPA

"To je ... Jaz ... Pozdravljeni." To so bile prve besede vidno osuple zmagovalke 55. izbora za pesem Evrovizije. Lena je nekaj dni pred svojim nastopom v finalu dopolnila 19 let in bila z njimi druga najmlajša udeleženka na izboru - predstavnica Azerbajdžana Safura namreč šteje rosnih 17 let. "Nisem dovolj močna, da bi tole ves čas držala," je Lena le strnila nekaj besed po zmagi.

Nemška skladba Satellite, ki je v Oslu slavila s 264 točkami, je veljala za veliko favoritko vse od zmage na nacionalnem izboru. Lena pa je z njo že pred zmago dosegla svojevrsten dosežek - njena zmagovalna skladba je bila največkrat naložena z najrazličnejših glasbenih portalov.

Lenin nastop po razglasitvi si lahko pogledate še enkrat v videu desno.

Vse se je vrtelo okoli izpitov
Lena je bila že pred nastopom pod velikim stresom, saj se prav v zadnjih mesecih pripravlja na izpite. "Težko bo, toda mislim, da mi bo uspelo," je napovedovala Lena pred finalom, v katerega je bila uvrščena neposredno. Nemčija namreč spada v družbo "velikih štirih" - držav, ki prispevajo največ denarja za izvedbo Evrovizije.

In kdo je Lena?
Razen nekaj domačih plesnih videov in nekaj pevskih poskusov s šolsko skupino je Lena vse do nastopa na nacionalnem izboru veljala za neznanko. "Nisem povedala svojim prijateljem, da sem se sploh udeležila prvega predizobra, da bi se izognila neprijetnim komentarjem," je še razložila Lena, ki zase trdi, da ima pred nastopi velikansko tremo.