Večinoma se giblje v raperski sferi, občasno tudi v r&b-ju, zanima ga produkcija. Poleg solistične kariere sodeluje še v dveh zasedbah: Tango & Keš in Genxta Bestrd. Leta 2019 je izdal solo prvenec Obpametnjakovič, v prihodnjem letu pa načrtuje izid nove plošče Selotejp za srce.

Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca
Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca

Wera Bestrd je v preteklosti že nastopil na nekaterih vidnejših hiphopovskih festivalih, kot je Hip hop Reunion, slišali smo ga lahko na ljubljanskem Trnfestu in na festivalu Generator v Krškem. Udeležil se je tudi nekaterih tekmovanj v freestylu in dogodkov Slam Poetry.

Avgusta je nastopil na nekoliko netipičnem dogodku za raperje, na festivalu kantavtorjev in kantavtorske glasbe Kantfest International 2023, ki je kot običajno potekal v Rušah pri Mariboru. Wera Bestrd si je s prepričljivim nastopom “prirapal” zlato kanto.

V Prvi vrsti ga je z glasbeno podlago spremljal JKushadelic, premierno pa smo slišali skladbe Če mogoče niste vedl (Dannytracks/Matjaž Verčič), Gucci (Kofi Cooks/Matjaž Verčič) in Sam svoj kralj (Kofi Cooks/Matjaž Verčič) ter skladbo Maš to (Dax Hamma/Matjaž Verčič), ki jo je predstavil na Kantfestu.

Wera Bestrd
Wera Bestrd